Jag räknar ner: 3,5 veckor kvar till DRÖMLIV

Den här veckan har ändå gått ganska fort. Hisnande fort till och med. SCHLOPP så var det helg igen. I vanliga fall kan tidens obarmhärtiga framfart få mig att må ganska dåligt men just dessa veckor känns det skönt (jag jobbar ovanligt mycket just nu). När jag började jobba efter semestern var det 6 och en halv vecka kvar av väldigt mycket mer jobb än jag är van vid, och nu återstår plötsligt bara 3 och en halv. Sedan börjar drömlivet för mig, hurra!

Det här med att ta en dag i taget ligger väl inte riktigt för mig. Jag bara: Okej, nu ska jag beta av den här dagen. Sedan inser jag att fem likadana dagar återstår innan det blir tid att vila och då snörper det ihop sig lite i magen av stress. Det ska jag inte förneka. Jag har inte haft kraft att sköta allt som jag vill, och jag har så svårt att inte gå runt och känna mig dålig hela tiden då. Alltså typ att jag inte PALLAR att promenera som jag brukar/ska för jag är så trött efter en dag och om något så vill jag göra någonting kul en stund. Eller att jag äter liiiite för mycket som gör att jag inte går ner i vikt, pga stress. Jag lyckas ändå stå emot att äta massor men ja. Hm. Men det är så kort tid kvar nu och sen kommer jag verkligen ha möjlighet att prova massa nya rätter och frukostar och sallader och sköta allt bra och lugnt utan stress, så egentligen får jag kanske acceptera att ribban automatiskt sänks just precis dessa veckor. Sorry för lite negativt här, men jag försöker vara ärlig i den här bloggen.

Fast obs: Jag kommer inte börja skita i allt, jag ger ju liksom aldrig upp. Tvärtom! Jag ska satsa på att promenera varje dag men jag menar att OM allt inte går riktigt lika bra som det brukar så vet jag ju varför. Därmed inte sagt att jag bara ska kasta in handduken och låta allt gå dåligt i 3,5 veckor – det har jag inte gjort hittills heller. Stora framsteg på det hela, med andra ord.

img_0052

 

Igår morse hade jag ett möte med inspirerande Lisa Näs, som är redaktör på amelia.se. Jag blev också fotograferad framför en fantastiskt turkos bakgrund som av en slump matchade mina skor och mitt halsband. Resultatet kommer bli ny headerbild till bloggen. Det är så spännande att bli proffsfotograferad sådär. Jag vet inte om bilden nedan är färdigredigerad men någonting hitåt lutar det åt. Jag  reagerar på mina prickar i ansiktet men jag blir prickig ibland när jag är stressad och har mycket och det är nog så för de flesta, prickarna brukar minska i antal när tillvaron får lite mer normalt tempo igen som tur är!


Foto: Otto Norin.

Hursomhelst. Utöver allt jobb så var vi i kväll på middag hos en fin vän i Farsta. Det är så härligt att vara där och dricka världsgott kaffe medan hennes två små katter busar för fullt och vi babblar konstant alla tre. Häromdagen var vi på besök hos några vänner på Söder en stund och drack kaffe på deras balkong medan himlen mörknade. Sådana små stunder av umgänge ger massa energi tycker jag.

Drömlivet är verkligen värt att vänta på, hörni! Då kommer jag jobba 50 procent som copywriter (både hemifrån och på ett härligt kontor med flexibel arbetsplats), ha bloggen, lärare på Forsbergs och så kommer det finnas ork och kraft över till att skriva skönlitterärt, rita, träna, promenera, prova nya pass och laga massa god mat. Spännande va? Hur har ni haft det i veckan?

 1. m skriver:

  Du är verkligen söt som socker, och så himla inspirerande! Jag ska nog också ge mig i kast med en höstrensning!

  1. Men gud vad fint skrivet, tack!! Ja visst är det härligt att rensa. :D

 2. Agneta skriver:

  Superfin bild. Var ditt bibblanjobb alltid meningen som tillfälligt,tar du med dig bra minnen därifrån?

  1. Tack, Agneta!
   Nja alltså jag har ju alltid känt att jag vill ha ett halvtidsjobb så jag hinner ägna resten av tiden åt t ex bloggen, skriva osv osv. Jag har nog inte sett bibblanjobbet som just tillfälligt men garanterat som ett brödfödejobb. Jag tar med mig bra minnen därifrån, särskilt stammisar och arbetskamrater som jag tycker om så himla mycket och kommer sakna! Samtidigt känns det nya så otroligt kul och passar mig så bra så jag tror det blir ännu några snäpp mer fantastiskt! <3

Comments are closed.

LOADING..