Träningshösten är igång på riktigt

ÅH vad glad jag blev i kväll när jag fick plats på mitt favoritpass: Streetdance, det första för säsongen. Ännu gladare blev jag efteråt. Det finns nog nästan ingenting som motiverar mig så mycket som just det passet. Jag tror att det var en av anledningarna till att jag gick ner 10 kilo i våras, att jag gick på passet varje vecka (med något undantag när jag inte kunde). Samma plan väntar i höst.

Och så kommer jag köra styrketräning som vanligt tre gånger i veckan (med pulshöjande inslag). Men försöka höja vikterna lite oftare. Förut tränade jag ju med PT men när jag tränar själv så är det svårare att motivera sig till att höja vikterna och tänja på sin egen ork lika mycket. Nu när jag har skrivit om det här så blir det nog lättare, dock! Utöver detta är det en timmes promenad om dagen som gäller, särskilt sen när jag har slutat på bibblan (bara två veckor kvar nu nästan). Nu kan jag vara lite snäll mot mig själv vissa dagar när jag verkligen inte orkar (ok, det där lät fel, jag kommer inte bli värsta no excuses-människan sen heller men lite tuffare mot mig själv eftersom belöningen blir mångfaldig i form av starkare kropp och bättre mående).

Förutom detta så ska jag vissa veckor prova ett nytt pass i veckan. Jag är sugen på att testa till exempel yoga, zumba, flera onlinepass, powerstep, barre, bodyjam, dancestep, bodybalance, FLX, kanske boxning (om jag vågar och hittar någon som vill haka på) – ja, det där lär väl räcka för i höst, haha! Ser fram emot det, och självklart kommer jag berätta här om vilka jag testar och vad jag tycker om dem. Jag planerar också att (igen) köra AfHo, jazz, danceaerobics och några till som jag har provat förut.

Hur planerar du att träna i höst?

LOADING..