5 extremt inspirerande konton på instagram

Den som ofta läser min blogg vet att jag älskar att tipsa om sådant som inspirerar mig. Jag älskar även att läsa om vad som inspirerar andra när det gäller böcker, konst, film osv. Så om ni har tips (!) på bloggar eller instagramkonton (förutom Sandra Beijer som jag ju redan läser) där man hittar mycket sådant, säg gärna till. Jag tänkte börja tipsa om ett gäng instagramkonton en gång i veckan. Mängden jag tipsar om kommer variera. Ibland kanske det blir 5 stycken, just idag blir det 5. Följer ju så otroligt många bra. Eftersom jag kommer ha mer tid att lägga på bloggen snart, så blir det lättare att upprätthålla återkommande inlägsserier, vilket jag varit dålig på tidigare.

Kontona jag tipsar om kommer förstås variera väldigt. Fokus kommer nog vara på konstnärer, butiker och inredningskonton men ett och annat matkonto kan säkert slinka in ibland också. Fast på min vanliga instagram följer jag bara sådant som inspirerar mig till 100 procent (och vissa bekanta som jag ”måste” följa) och då blir det just inredning, konst, litteratur. Jaja, nu kör vi!

Vill förtydliga att jag inte är sponsrad av något av dem, utan bara tipsar. Bilderna är skärmdumpar från respektive persons instagram-konto, helt enkelt!

#1. mogutakahashi

Jag har helt nyligen upptäckt den här egensinniga konstnären. Det finns någonting skört och ruffigt på samma gång i illustrationerna, som jag verkligen gillar. Har sett att det också finns superfina böcker med illustrationer av konstnären. En eller flera sådana står definitivt på min köplista under hösten. Kolla shopen här, så fin!

#2. mimmistaaf

mimmi_staaf

Från det ena till det andra. Älskar hantverkare som kör sin grej, bara det tycker jag kan vara så inspirerande för kreativiteten. Mimmi Staaf har ett möbelmakeri i Midsommarkransen mittemot mysiga Biocafé Tellus. Där säljer hon superfina saker (finns även en webshop) och på instagram får man en inblick i hennes skapande. Himla fina färger, även om vi har lite mörkare och starkare färger hemma hos oss.

#3. mindforking

Jag gillar verkligen stilen på illustrationerna hos det för mig ganska nyupptäckta kontot mindforking. Hon kommer från Vancouver och jag tror att jag snubblade över hennes konto för att hon typ gillade någon av mina illustrationer som jag hade hashtaggat med illustration. Älskar att sådär random hitta konton som jag aldrig skulle ha hittat annars, men som inspirerar.

#4. erikanordqvist

Wow, alltså, vad jag gillar den här illustrationsstilen. Som ni märker älskar jag verkligen att följa konstnärer och illustratörer, och gärna sådana som 1. inte bara ritar som ”man ska”, finns det något tråkigare än bara naturtrogna porträtt och åter porträtt?  Nä usch. Erika Nordqvist är faktiskt ännu en ny favorit för mig, ett av de där kontona som jag går in direkt på varje morgon nu efter att instagram ändrat sin algoritm-grej och inte visar bilderna kronologiskt. Så lätt att missa bilder från sina favoriter annars ju.

#5. illustrated.doris

På illustrated.doris tipsar Katarina Lundberg om samtida illustratörer. Har hittat så himla många bra konton härifrån. Det gäller förstås att sålla lite bland vilka man följer, det blir lätt för många. Men jag är ganska bra på det ändå.

Det var allt för idag. Hoppas att ni blir inspirerade!

Den som vill följa mig på instagram kan göra det på tre ställen:

jessicaritar – mina illustrationer, 2-4 om dagen ungefär. Ibland färre.
jessicaosv – mitt ”vanliga” konto, med inredning, litteratur och illustrationer.
jessicasviktigamal – mitt matkonto. Sporadisk uppdatering, tanken är dock att det ska vara en ren mat- och träningsdagbok där jag lägger in prick all min mat och träning. Förhoppningsvis kommer jag igen helt med det när drömlivet börjar.

LOADING..