Enkelt styrketräningspass för hela kroppen

thumb_IMG_0205_1024

Så här såg jag inte precis i morse när jag var och styrketränade. Men jag kände mig lika glad som på den här bilden. Dels för att DRÖMLIVET har börjat och dels för att det här var (insåg jag med fasa) min första styrketräning på flera veckor. Nu jäklar hörni, så har jag tid att träna som jag ska igen. Äntligen. Idag ville jag köra igenom hela kroppen och samtidigt inte köra alltför hårt. I vanliga fall kör jag mer en blandning av styrka och pulshöjande inslag. Jag komponerade ett ganska basic men bra träningspass som jag körde på gymmet:

1. Uppvärmning på löpband/crosstrainer 10 minuter så att svetten dryper (jag valde löpband idag, alltså promenerade raskt på det)
2. Rörlighetsövningar med pinne. Jag har några olika övningar med fokus på axlarna som jag brukar köra. Står i kanske fem minuter, ganska länge åtminstone.
3. Latsdrag i maskin. Jag orkade samma vikt som sist, kändes skönt! 10 x 4. Kort vila mellan varje omgång.
4. Benpress med båda benen i maskin. Tunga vikter! 10 x 3
5. Benpress med ett ben i taget i maskin. 8 på varje ben x 3
6. Rodd i maskin (alltså inte roddmaskin utan den som är en styrkemaskin), 10 x 3
7. Rodd i TRX (kolla på youtube så finns säkert någon film som visar, det är sådana där långa band som hänger från taket typ), 10 x 3
8. Bröstpress i maskin, 10 x 3

Sen fick det faktiskt räcka så idag! I vanliga fall hade passet också innehållet någon slags cirkelträning med kanske höftböj, springa upp och ner på stepbräda osv. Men idag var jag bara så glad att jag kom iväg och träningsvärken lär nog komma ändå!

LOADING..