Lax, rawfood-bollar, promenader – senaste dagarnas mat och träning

rawfoodbollar

I lördags åt jag två rawfood-bollar från Urban deli till mellanmål. SÅ. GOTT.

Jag tänkte köra lite matdagbok här, det är ju vägning på fredag och allt. Jag har skött maten och promenaderna bra, det är ju så mycket mindre motstånd nu i nya drömlivet, vet ni! Så, så här har jag ätit och tränat senaste dagarna. Inte riktigt enligt plan men lika bra som jag hade tänkt. Fast det där med kvällsmålen kommer inte bli en vana igen som de var förut, på något sätt är det mycket mer lockande med något på kvällen när det är helg? Även om det inte längre är chips och godis så sitter det där tydligen i ryggmärgen, att äta gott på helgkvällar. Ok det var bara igår och i fredags men ändå. Hursomhelst, nu kör vi:

sojakorv_stroganoff

Sojakorv stroganoff med fullkornsbulgur.

LÖRDAG

Många av mina maträtter senaste dagarna har sett så oaptitliga och too-much-info ut på bild (haha) men turligt nog har de smakat desto bättre.

Frukost: Det var helg så jag unnade mig frozen banana yoghurt med lite mandlar, pumpakärnor och melonkärnor
Lunch: Mozzarellasallad med röda linser och massa grönsaker + olivolja och flingsalt (SMARR!)
Mellanmål: Två rawfood-bollar från Urban deli. Åts på mitt nya favorittorg i Stockholm, Greta Garbos torg (bara namnet!) ett stenkast från Nytorget.
Middag: Sojakorv stroganoff med fullkornsbulgur och sallad. Jag gör ju så klart sås till stroganoffen men sen tar jag liksom bara lite sås på tallriken så att det inte blir torrt men ändå inte för mycket.
Motion: Ja alltså massor! Först en riktigt rask och härlig promenad med min vän Lisa på morgonen och sedan gick jag och Jens massor på eftermiddagen på Söder. Stegräknaren i min iPhone visar att jag gick 17.867 steg i lördags men alltså, hur pålitlig är den? Jag vet ju att jag gick hur mycket som helst men iPhonen registrerar ju inte steg som gamla tidens stegräknare, hur vet den t ex att jag inte sitter på en buss osv?

lax

 

SÖNDAG

Frukost: Frozen banana yoghurt igen
Mellanmål på fm: Ett äpple, är jag den enda som fortfarande tycker att royal gala-äpplen är godare än svenska?!
Lunch: Sojakorv stroganoff med fullkornsbulgur och sallad
Mellanmål: Kvarg med hallon, pumpakärnor, kanel och melonkärnor plus min nya upptäckt havrekärnor (upptäckt tack vare Lisa som jag promenerade med i lördags)
Middag: Stekt lax med potatis (dock åt jag inte upp båda, de var stora), ärtor och lite mer grönsaker. Sjukt torrt pga crème fraichen var gammal men äsch, det gick ner ändå!
Kvällsmål (ajabaja): Kvarg med hallon + frön
Motion: Promenerade en timme i rask takt på morgonen i det här helt fantastiska höstvädret, det här är min absoluta favoritårstid! Sen städade jag heeeeela dagen så jag rörde mig som en tok hela dagen igår faktiskt!

MÅNDAG (idag, alltså)

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med mjölk, pumpakärnor, kanel och blåbär
Mellanmål på fm: En rawfood-boll från Urban deli
Lunch: Jag åt lunch med en bekant på Chutney på Söder. Tog faktiskt fram mobilen för att fota men solen låg på så det blev inte bra. Åt en av dagens lunchrätter på menyn. Kikärtsbiffar med sallad, potatis och sås.
Inget mellanmål på e.m eftersom jag var lärare på Forsbergs på eftermiddagen idag.
Middag: 
Vegetarisk meze från Babel deli.
Motion: 40 minuters rask promenad i morse och så hoppas jag orka ett onlinepass nu på kvällen! Kände absolut inte för att åka iväg hemifrån, antagligen för att jag inte riktigt har återhämtat mig från de 6,5 hyperintensiva veckorna som tog slut först i torsdags.

Nu är det kura hemma med mysiga mjuka kläder och tända myslampor som gäller (åh, jag vill ha fler mysbelysnings-lampor!). Vad har ni ätit senaste dagarna?

    1. Tack för att du påpekar det :) jag vet och därför gör jag aldrig rawfoodbollar hemma t ex men jag har ätit det någon gång i veckan hur länge som helst nu och upplever inte att det triggar mig. Jag har lärt mig att vara väldigt uppmärksam på sådant. <3

Comments are closed.

LOADING..