Så har första veckan i drömlivet varit

glad

Det har redan gått mer än en vecka sedan jag jobbade sista dagen på bibblan. Den gångna veckan har egentligen inte varit representativ för hur en typisk vecka i drömlivet kommer se ut för mig, men ändå! Jag tänkte summera lite.

Först och främst: Vad fort tiden har gått! Jag har liksom känt en längtan efter att samla ihop tiden till ett fång blommor att hinna dofta på i lugn och ro men den bara springer. Jag har ju förstås jobbat mina 50 procent på copyjobbet, och tycker fortfarande att det är så himla kul!

sally voltaire

En dag bollade min nya chef och jag idéer och avslutade med lunch på Sally Voltaire. Jag kunde inte låta bli att ta vegansalladen igen. Eftersom jag äter där så sällan så hinner det liksom gå så pass lång tid mellan gångerna att jag är sugen på den igen.

jessica_ritar

En del fokus under veckan har legat på en konstutställning som jag och Jens ska ha tillsammans. Mycket som ska förberedas. Bland annat har vi varit och rekat på stället, jag har scannat teckningar osv.

En dag storstädade vi hemmet. Alltså på den nivån att man gör rent elementen, gör rent skåpsluckorna och sådant där som åtminstone vi gör väldigt sällan. Så himla skönt, som att liksom släppa in hösten och ny luft i hemmet.

Jag har under veckan hunnit äta god och bra mat, men också för mycket mellanmål vilket nog kommer synas på vågen i morgon. Jag har så klart en plan för hur jag ska komma tillrätta med mina mellis, även det berättar jag mer om snarast. I morse åt jag till exempel morotskakesmoothie! Kolla:

morotskakesmoothie

 

I måndags åt jag lunch med en bekant på Chutney, en vegetarisk restaurang på Söder. Har också under veckan varit lärare för ett projekt i typ ”teampepp” två lektioner på Forsbergs tillsammans med Jonas som är förpackningsdesigner. Vi peppade eleverna att jobba tillsammans i team och hade enkla men lite kluriga workshop-övningar. Det andra och sista tillfället var nu på eftermiddagen. En dag promenerade jag med min vän Lisa, hon visade mig en helt ny skogsstig som jag sedan inte hittade tillbaka till dagen därpå. En sådan där sagostig, som bara finns vid ett tillfälle och sedan aldrig igen? Kanske.

Igår var jag och min nya chef ute på landet och träffade en ny kund, och fick äta så här god mat. Krämig hirs med massa gott. Och så har jag ju hunnit upptäcka att jag kommer i storlek L och köpt nya fina kläder med min syster, inte fy skam!

På den mindre roliga fronten så har jag bara tränat två gånger sen jag slutade på bibblan och haft ett tandläkarbesök (alltid lite jobbigt eftersom jag slarvar med tandtråd men jag hade inga hål!). Men har promenerat varje dag å andra sidan, så härligt att börja dagen med en promenad.

Som sagt, det har varit lite mer än en typisk vecka i drömlivet. Men ändå en så otroligt härlig vecka! På bokfronten så har jag läst en bok om konstnären Basquiat och påbörjat en novellsamling om olika städer.

Hur har ni haft det?

  1. Maja skriver:

    Jag är ganska ny läsare av din blogg och ägnade mig åt att snabbt ögna i arkivet. Vilken otrolig resa du gjort! Vilket skillnad, både i hur du ser ut såklart, men framför allt i inställning! Heja dig!!! Tufft och modigt att du så öppet berättar om resan här i bloggen tycker jag. Väldigt inspirerande även för mig som inte behöver gå ner i vikt, men som gärna vill göra en del andra förändringar i livet. Lite mer ”drömliv”!

    1. Tusen tack, vad härligt att du ska satsa på mer drömliv. Det borde alla försöka göra. Små steg i taget! <3

  2. Anna skriver:

    Så roligt att läsa att du trivs med livet och mår bra. Vilka härliga luncher! Jag håller på att ta mig ur mellisträsket. Från frukost till lunch håller jag mig mätt om jag äter en liten rågmacka, ett ägg,fil och müsli till frukost, men på eftermiddagen är det svårare. Jag äter nog för lite till lunch, speciellt för lite protein. Men det är ju en vanesak hur ofta man äter, jag kanske ska testa en månad med tre mål mat om dagen – inga mellanmål alltså. Charlotte Erlanson-Albertsson menar att tre mål om dagen är det bästa. http://www.mabra.com/experten-sa-ska-du-ata-for-att-gynna-fettforbranningen/

    1. Mmm jag har provat utan mellis men det funkar dessvärre inte alls för mig, jag tror ändå på mellanmål! Och i våras gick jag ju ner mycket i vikt, typ 10 kilo, trots mellanmål både på fm och em. :)

Comments are closed.

LOADING..