Höstig tomatsoppa med stekt grönkål och röd quinoa

 

Förra veckan fick jag smaka en underbar tomatsoppa hos min vän Stephanie. Jag bad om receptet och igår provade jag att laga den själv, och den blev lika god. Prova själva, perfekta höstmaten! Jag äter ogärna soppa eftersom jag tycker den tar slut så fort och jag har svårt att bli mätt men den här blir knaprig tack vare toppingen. Den som får kan ju äta med något gott bröd.

Höstig tomatsoppa med stekt grönkål och röd quinoa
3 portioner

Till soppan:
1 gul lök
en näve färska basilikablad
1 buljongtärning (jag kör på Renée Voltaires buljong)
lite torkad oregano (alltså sådan vanlig krydda)
2 vitlöksklyftor
1 tetrapak krossade tomater
1-2 dl grädde
1-2 dl vatten
salt
peppar

Till quinoan
valfri mängd grönkål, jag tog kanske 5 nävar
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
lite quinoa, röd eller tricolore

Hacka den gula löken och vitlöken till soppan, fräs i olja i en kastrull tillsammans med den färska basilikan. Efter några minuter häller du i krossade tomater, oregano och buljongtärning, plus lite vatten. Låt puttra i ca 15 minuter. Smaka av med grädde, salt och peppar.

Medan soppan puttrar hackar du grönkål och tar bort ”stammarna”. Fräs länge – ca 10-15 minuter –  i olivolja tillsammans med vitlök i en stekpanna. Låt även quinoan fräsa med (du behöver alltså inte koka quinoan innan). Salta och peppra.

Servera soppan i stora härliga skålar. Toppa med grönkålen och quinoan och pumpakärnor.

Smaklig måltid!

LOADING..