Det blir matlag igen och andra glada saker

Bilden har någon månad på nacken och togs på Bonnier tidskrifter (därav den galet snygga bakgrunden) men som ofta på helgerna är jag inte särskilt fotogenisk idag, så den får duga!

Jag är så glad, förstår ni, för jag ska börja med matlag igen. Jag fick ju en insikt under veckan att det verkligen förenklade för mig i våras att gå ner så mycket i vikt. Jag är typen som går upp 1 kilo bara av att titta på pasta om någon undrade. Då gäller det att ha koll på varenda sak som åker in i munnen. Nu är en av tjejerna jag hade matlag med i våras/vintras redo att köra igen. Vi kör första gången på söndag nästa vecka och kommer laga tre rätter tillsammans, som blir 12 matlådor var. Sedan ska vi försöka ses var tredje vecka om allt går som det ska. Vilken glädje! Funderar på att försöka ha ett mini-matlag med mig själv i helgen men vill inte pressa mig då jag har pressat mig själv ganska hårt på alla fronter under veckan (mentalt, alltså).

tavelvägg

Annars har jag skrivit lite skönlitterärt på morgonen, men eftersom det är så längesedan sist märker jag att jag är ringrostig. Det tar ett tag att komma in i det och få flyt igen. Just nu blir allt lite sådär klyschigt och tomt. Men det gäller att bara fortsätta. Som Jens brukar säga: En konstnär fortsätter. Jag har två romaner jag jobbar med nu och båda känns roliga, om jag bara får till det där flytet snart. Tänk att det redan har gått tre år sedan min debutroman kom ut!

Jag funderar också massor på inredning och hur vi ska fixa här hemma. Min syster har en annan fingertoppskänsla än vad jag har (allt blir plottrigt för mig typ). Men en första grej blir att köpa ramar till alla bilder på den här tavelväggen och även ha fler bilder och organisera om den lite.

Vi ska även ta bort dörrparet i matrummet eftersom det inte fyller någon funktion och tar mycket plats. De är superfina men vita och då tycker jag inte att det ger så mycket att ha dem kvar. Det hade varit skillnad om de varit träfärgade, till exempel. Vi ska ställa dem i källarförrådet ifall vi ångrar oss.

Annars läser jag oändliga mängder texter om det här Bob Dylan-debaclet. Jag har fortfarande ingen fast åsikt, eftersom det är så komplext. Men tycker det är intressant att följa och se vad olika personer tänker och hur de resonerar. Jag har bestämt mig, efter era kloka kommentarer, för att inse att jag just nu inte kan hantera rawfood-bollar, bulgur och propud. Det blir lite samma som sötsaker, att jag äter det för mycket. Då kan det vara bra med en paus. Men som fina Lisa skrev ska jag fokusera på det positiva i stället för förbuden: Mer grönsaker igen, fler färger, så o-krångligt som möjligt.

Det blir nog bra med allt till slut, eller hur? Förresten, den som bor i Stockholm har väl inte missat den här balla gerillaslöjd-festivalen som äger rum i Bagis i helgen? Vi får se om vi tar oss dit. Men kanske!

 1. Sara skriver:

  Allt kommer att gå jättebra Jessica! Tänk så långt du har kommit i din resa. Svackor och platåer är också nyttiga erfarenheter som stärker dig inför framtiden. För det är ju då vi utvecklas som mest, eller hur?
  Det var någon bra kommentar på förförra inlägget som skrev om just platå. Jag tänker också så att det kan vara bra för en viktplatå för kroppen ibland, och du har ju varit viktstabil och det är ju också en framgång. Du har säkert precis som jag förr om åren gått upp i vikt under sommaren och semestern då man passar på att unna sig en massa. Men denna sommaren har du ju ändå lyckats behålla din vikt och bara det är ju jättestort. Så beröm dig själv och gå vidare.

  Ha en härlig helg!

  1. Sara skriver:

   Du var ju lite inne igår på oroliga känslor, och jag tipsade dig om en annan sockerberoendes blogginlägg om just det. Idag har hon skrivit om stabila känslor, så mitt tips är att läsa det <3 (lchf-ingenjören)

Comments are closed.

LOADING..