Senaste dagarna i drömlivet – eller konsten att göra en utflykt och tänka på ingenting

En sak som jag har blivit bättre på igen sedan drömlivet började är – paradoxalt nog med tanke på mitt inlägg igår – att vara ledig igen. Inte mycket eller länge, men på ett superhärligt sätt. Jag och Jens har i alla år (vi har varit tillsammans i 6,5 år typ!) varit bra på att med jämna mellanrum åka på helt lediga utflykter. Då väljer vi inte att åka ut i skogen eller så utan bara att VARA i stan. Vi bodde ju i stan fram till för ett år sedan, nästan precis vid centralen. Jag har nog alltid älskat staden. Om jag reser åker jag helst till storstäder osv. I staden känner jag mig levande och inspirerad, men avkopplad på samma gång. Alla intryck och människor och röster och gatukonst ger mig energi.

Låt mig exemplifiera hur en sådan utflykt ser ut:

1. Vi har ingenting planerat, kanske något ställe vi vill gå till men inget är spikat. Alltså kan man vara helt fri, så att säga.
2. Vi behöver inte ha lång tid på oss, men helst ingen tid alltför tätt inpå att passa.

Vi kanske åker till Mariatorget eller Zinkensdamm eller Slussen. Eller Centralen. Sen hänger vi bara runt liksom! Alltså vi kanske går in i en secondhand-affär och kollar lite, strosar en stund utomhus, går till en annan secondhand-affär, hänger i ett antikvariat, tar en fika någonstans. Om det är varmt kanske vi sätter oss på en bänk på ett torg och dricker en kaffe från 7-eleven. Vi kanske får ett ryck och åker till en annan stadsdel. Typ så. Hur enkelt som helst men ändå så otroligt värdefullt för mig. Under dessa utflykter tänker jag nämligen inte på någonting annat än det vi gör just då. Vi babblar och skrattar (ok det gör vi jämt) och är spontana liksom. För mig, som älskar att planera och hänger med min kalender för jämnan, är det viktigt att ibland bara släppa det också. Inte promenera för att förbränna eller vara nyttig utan strosa. Inte hasta till en affär för att jag måste köpa en viss sak utan bara kolla runt lite. Så, så värdefullt och fint.

Häromdagen var vi och fikade på Älskade traditioner, så fint retrokafé ett stenkast från Nytorget. Vi gick till Stadsmissionen, galleriet vid Kafé 44, svängde in på ett antikvariat, kollade i ett par andra secondhand-affärer, åt en tidig middag på Farbror Nikos vid Slussen (jag åt halloumisallad) och så småningom tog vi bussen till Hornstull, handlade och åkte hem. Enkelt men så fint.

 

Jag har även hittat en höstpromenad (visserligen inte i stadsmiljö) som gör att jag känner mig helt ledig, särskilt om jag går den en tidig vardagsmorgon med en härlig podcast i öronen. Då blir jag påmind om att jag kan promenera på morgonen eftersom jag själv styr min tid nu. <3

För övrigt har jag börjat bli varm i kläderna i drömlivet. Det tar ju ett tag innan man vänjer sig vid någonting helt nytt, tänker jag. Jag vill fortfarande bli bättre på att laga mat och sådant, men det ger sig nog. Ett fint råd fick jag av en bloggläsare igår: Att inte skriva om jag planerar att blogga mer eller träna varje dag osv, utan skriva om det efteråt i stället. Sagt och gjort, så gör jag hädanefter. Idag har jag till exempel styrketränat, promenerat flera gånger och varit på designmarknad:

Där var bland annat min bekanta Mia Maria Lagerman som gör så fina smycken av trasigt retroporslin, Saved and remade heter hennes märke. Själv har jag tre halsband som hon har gjort och snart ska jag få ett till, vi har bytt mot en av mina teckningar! :)

Efter träning och promenad och lunch och marknad var jag ganska trött så på eftermiddagen tog jag det bara lugnt i hemmets vrå med den här lilla orange sötnosen, sen åt jag och Jens kebabspett till middag. Nu ska vi snöra på oss skorna och hälsa på ett par kompisar på Söder. Härliga dagar! Sorry för så lite bilder på mig på sistone, i perioder råkar det visst bli så här i bloggen och det får väl vara okej.

jessica_johansson_ritar

Till och med i morgon (söndag) går intäkter för eventuella sålda teckningar av mig oavkortat till flyktinghjälp, läs mer här på min fb-sida. Hoppas någon nappar! Ni vet, ingen kan göra allt men alla kan göra något osv. Och har man ett skåp fullt med teckningar som man har ritat så kan man i alla fall göra ett försök.

Hoppas att ni har en härlig helg!

LOADING..