Nu är jag glad, må ni tro!

YAAAY!

Ett litet steg för många men ett stort steg för mig. Idag blev matlaget av med en av tjejerna jag körde matlag med i vintras. Vi var hemma hos oss. Vi sågs 12.20 för att handla och halv fyra var vi helt klara med handling, matlagning, städning, att lägga allt i matlådor osv. SÅ bra, nu är frysen full med matlådor och jag har planerat kommande vecka (inte matmässigt men sådant som ska göras, så att jag ska hinna skriva skönlitterärt och sköta träningen och så). Och nu sitter jag här med nytvättat hår och lyssnar på Leonard Cohen och känner mig jätteglad!

Vi  lagade följande tre rätter idag:

 • Lax med ugnsrostade rotsaker (sötpotatis, palsternacka, rödbeta och lite potatis) och så får man själv ta en klick crème fraîche vid sidan av. Till middagen idag snodde jag lite av morotstzatzikin.
 • Kikärtsbiffar med matvete och morotstzatzikin (den sistnämnda går nog inte att frysa in men vi gjorde så att man kan ha en skål i kylen liksom).
 • Oreganokyckling i ugn med god sås och riven ost. Med matvete.

Tanken är förstås att jag ska ha lite färska grönsaker till respektive rätt för att bli mätt. Nu ska jag fortsätta njuta av den här kvällen, när jag för en gångs skull känner mig helt tillräcklig. 

Förresten, vilka är era godaste kycklingsallader (säg inte isbergssallad, gurka, kyckling och tomat bara, hihi)? Jag har fått marinerad tillagad kyckling av mina föräldrar (kärlek!) i små påsar så nu ska jag variera matlådorna med kycklingsallader har jag tänkt.

 1. SB skriver:

  Blanda kycklingen med svart bönor, garbanzo bönor, majs och rödlök. Avokado kanske. Skippa grönsallad helt. Blir mexikanskt.

  1. Superbra tips, ska prova! Har antecknat :)

 2. Emma skriver:

  Åh, vad skoj! Jag avskyr att laga mat (singel), men tillsammans är det ju så mycket trevligare, och det vore perfekt att göra 3 rätter sådär. Har blivit inspirerad av dig. Hittar ni recept i kokbok (isåfall vill jag gärna ha tips) eller på nätet?

  1. Ja jättekul!
   Vi hittar recept på lite olika sätt, den här gången var det tjejen jag lagade mat med som googlade fram två goda recept och det tredje (laxen) var ju bara att improvisera lite. :) Vi har redan hittat recepten till nästa gång och dem hittade vi två av i ”Vår gröna kokbok” som jag har hemma och det tredje är ett vi gjorde i våras (torsk i ugn med citronsås och blomkålsmos).

 3. Strålande idé! Kram

 4. Agneta skriver:

  Jag tycker om att ha avokado och lite lök i min kycklingsallad .
  Försöker de andra matlagstjejerna också gå ner i vikt ? Ha en härlig vecka!

  1. Ja smart, då blir det lite blandade konsistenser också. Idag var vi bara två men den andra vill också gå ner lite så vi är noga med att göra portionerna i matlådorna lagom stora. :) Ha en härlig vecka du också!

Comments are closed.

LOADING..