Jag har slarvat lite med styrketräningen


Allvarlig selfie på mig från tidigare idag. Mitt puder är slut och ansiktet därmed blankare än någonsin så svartvitt får duga, hihi.

I och med alla onlinepass och sådant så har själva styrketräningen på gym hamnat lite i skymundan för mig på sista tiden. Jag har helt enkelt slarvat och absolut inte styrketränat tre gånger i veckan. Jag har ju rört på mig ändå och det är bra. Men jag vill ändå hålla igång styrketräningen. Smärtan i axlarna har kommit tillbaka med full kraft. Jag vet att det beror på stelhet och spänningar för när jag går och tränar så går det över i ett par timmar. Det är ju förstås också att jag sitter så mycket vid datorn och jobbar.

Hursomhelst, eftersom det går att promenera ute igen (någorlunda) och eftersom det är viktigt med kontinuerlig styrketräning för mig så kommer den bli mitt tydliga träningsfokus en tid framöver. Att jag prioriterar att gå till gymmet tre gånger i veckan och stryketräna ordentligt i 45-60 minuter. Om det gör att jag inte alltid hinner prova nya pass så får det vara så. Jag har bokat in mig på ett bodypump-pass i morgon bitti 06.45 men orkar helt enkelt inte gå på det så jag bokar av det (bodypump har jag provat förut så det är inte helt nytt) och går någon timme senare och styrketränar själv i stället.

Så: Styrka tre gånger i veckan igen, från och med… nu! Jag lovar att värken i axlarna kommer vara som bortblåst om ett par-tre veckor. Det blir skönt!

Idag har jag, Jens och vår vän Ammi varit på Millesgårdens utställning med Tove Jansson på eftermiddagen, så fin utställning. Den rekommenderas verkligen! Nu ska jag rita och lyssna på podcast.

LOADING..