Green kitchen smoothies

greenkitchensmoothies

För ett drygt år sedan, om någon hade sagt att jag skulle tycka om gröna smoothies, så hade jag nog sagt att det inte var min grej. Som så mycket annat har jag reviderat min uppfattning. Tvärtom känns en plain smoothie med bär och yoghurt ganska tråkig jämfört med alla de smarriga varianter jag har provat senaste året. Eftersom jag följer Green kitchen stories på instagram och tidigare har lånat deras andra kokböcker på bibblan blev jag nyfiken på även smoothieboken.

greenkitchensmoothies

Just nu är det alldeles för kallt för att dricka smoothie till frukost tycker jag, man fryser redan som det är. Jag provade häromveckan men upplevde att jag blev alldeles frusen inifrån typ, haha. Däremot till våren känns ju det här som en himla fin bok att inspireras av. Jag har hunnit prova några (kanske 3-4) smoothies ur boken innan den riktiga vargavintern slog till, bland annat Jordgubbspompom (mest för att jag blev så förtjust i namnet!) och den var god.

greenkitchensmoothies

Annars kan jag uppleva att många recept i boken är så himla avancerade, liksom nästan som en hel måltid med olika moment och delar. De lämpar sig kanske bättre till en helgfrukost eller brunch, än att svänga ihop till vardags – även om jag hittar en del enklare varianter också. Vidare är det lätt att tänka att något är nyttigt bara för att det är smoothies, men det beror så klart på vad och hur mycket olika saker den innehåller.

Bilderna i boken är däremot superfina, och inspirerande i sig! Jag kommer plocka fram den till våren igen och testa några fler smoothies. Just nu, när det är vargavinter i Stockholm, börjar jag helst morgonen med varm och god gröt.

Vad äter ni till frukost i dessa dagar?

LOADING..