Nyttig meny för en hel vecka inkl. recept

Jag har roat mig med att komponera ihop en nyttig meny för en vecka. Det är ingen särskild diet men äter man den här maten i en vecka kan man känna sig nöjd tycker åtminstone jag!

halloumisallad

Själv tänkte jag köra den här menyn om en-två veckor. Fram till dess tänkte jag främst äta av sådant som finns hemma och kanske bara köpa några kompletterande ingredienser. Hursomhelst, här kommer den. Börja när du vill i veckan. Den kräver förstås lite planering. Mitt bästa knep är att handla alla ingredienser på någon online-matbutik.

Frukost varje dag: Fiberhavregrynsgröt med blåbär, pumpakärnor, kanel och mjölk.
Mellanmål varje dag: Kvarg med blåbär eller hallon + kanel eller kardemumma + 1-2 msk frön (t ex pumpakärnor, solroskärnor)
Om man blir hungrig på fm eller kväll: En morot och/eller ett äpple.

Dag 1

LUNCH: Matig halloumisallad med ca en halv stekt halloumiost och mycket grönsaker. Jag brukar ta: Rädisor, grönsallad (spenat/ruccola eller liknande), gurka, paprika, rödlök, rödkål, morot. Ev granatäppelkärnor. Lite olivolja + flingsalt. Ta en klick crème fraîche och blanda med curry.
MIDDAG: Denna laxpytt med sötpotatis

Dag 2

LUNCH: Laxpytten från dag 1
MIDDAG: Rödbetsbiffar med grönkålssallad

Dag 3

LUNCH: Kale caesarsallad, jag tänkte härma den från Squeezed up med grönkål, grönsallad, kyckling, hyvlad parmesan, semitorkade tomater (om jag hittar sådana), färska tomater och lite frön + någon form av dressing.
MIDDAG: Kikärtspasta med köttfärssås (om du helt vill undvika rött kött, gör bolognese på röda linser i stället!). Grönsaker till!

rotfruktstortilla

Dag 4

LUNCH: Rotfruktstortilla (med fetaost, sååå god rätt!) med sallad
MIDDAG: Parmesanpanerad lax med sparris (eller någon annan grönsak typ broccoli med tanke på att det är 0 procent säsong för sparris nu)

lchf-paj

Dag 5

LUNCH: Halloumisallad med blomkålscouscous och världsgod röra. Det här receptet delar jag med mig av i morgon i bloggen.
MIDDAG: LCHF-paj med chèvre och soltorkade tomater. Sallad till.

Dag 6

LUNCH: En redig caprese på en hel mozzarella, massa tomatskivor, olivolja, färsk basilika och flingsalt.
MIDDAG: Broccolipuré med mandelpanerad torsk och potatis (veckans enda rätt med potatis). Grönsaker till.

Dag 7

LUNCH: Ljummen sallad med grönkål, aubergine och bönröra.
MIDDAG: Zucchinibiffar (om du, som jag, inte äter vetemjöl så kör bara mandelmjöl eller sojamjöl i stället) med kålsallad (rödkål, vitkål, morot osv, stek eller ät råa).

Härlig meny va? Jag tänkte komponera ihop en till om en vecka eller så! Vilka rätter tycker ni jag borde ha med nästa gång?

LOADING..