Middag på Sally Voltaire och ett hem i söndagsskrud

katt

Idag har vi storstädat här hemma. Det är så knasigt att det går mycket fortare och smidigare att städa vår nuvarande lägenhet, på 68 kvadrat, än att städa vår förra lägenhet på 38 kvadrat. Men det är förstås för att vi hade så oändligt mycket mer saker i förra. Och städade oändligt mycket mer sällan.

sally voltaire

I fredags träffade jag två bekanta som är så inspirerande! Det är Helena Dahlgren, som bloggar på Dark Places, har skrivit 100 hemskaste och är aktuell i höst med sin debutroman (!!). Och så Ellinor, som jag hade bokcirkel ihop med för hundra år sen. Vi är alla tre väldigt bookish av oss och jag älskar ju att träffa sådana människor.

sally voltaire

Vi åt en tidig middag på Sally Voltaire på Åhléns city. Jag åt grön ugnsomelett med quinoasallad. Fattar aldrig hur man gör sådana rivna rödbetor i sallad utan att allt blir färgat? Rödbetor färgar ju av sig så mycket. Får väl ta och fråga i husmorsknep-gruppen på Facebook, hehe.

Här är Helena och Ellinor. <3

retro inredning

Har haft väldigt härliga dagar överlag. I fredags styrketränade jag på morgonen och sedan hade jag en kreativ dag. Ritade och sådant. Till veckan är planen att bli klar med min webbshop och få den up and running. Även igår skrev jag på min roman för första gången på evigheter, inspirerad av att ha träffat damerna ovan.

retro inredning

Det gäller att passa på att fota hemma medan det är nystädat, tänker jag. Även om vi är 100 gånger bättre på att hålla ordning än förut så tenderar jag att sprida strumpor, bokhögar och pappershögar omkring mig. Och tygkassar. Fråga mig inte hur det går till.

retro inredning

Matrummet med utsikt mot vårt retrokök. Den som gillar sådana här bilder får gärna följa mig på min vanliga instagram, jessicaosv.

retro inredning

Jag hade ju ett sådant läsflow i slutet av 2016 men det har mattats av nu, hoppas att jag får tid att läsa i kväll så att det kommer tillbaka. Enda sättet att få tillbaka läsflow är ju, helt logiskt, att läsa. Har i stället fastnat i serien The Good wife på Netflix, någon form av rebound efter SKAM tror jag. Och min kentperiod har på nytt intensifierats så det lär bli ytterligare ett par teckningar med kentcitat framöver. Nya kosten kommer jag fasa in i morgon och helt på tisdag (måste fixa ingredienser och planera lite). I morgon ska jag även till en naprapatelev som jag hoppas kan få ordning på mina onda axlar.

Hur har ni det?

LOADING..