Nya kosten: matsedel t om måndag

Jag har gjort en matsedel till mig själv.

liberal_lågkolhydratkost

För att komma in i min nya kost har jag skapat en matsedel för kommande vecka. Dock obs att när jag går bort kommer jag äta det som bjuds förutom sötsakerna. Och ibland om jag äter lunch ute och inte hittar något klockrent så gör det inget om jag tar något med kolisar (bara inte pasta/bröd/sötsaker). Många tycker inte så men för mig är det det enda som kommer funka i längden.

ONSDAG (i morgon)

Frukost: Vändstekt ägg + avokado.
Lunch: Just nu står bönor, granatäppelkärnor, lax, grönkål och mango och tinar på spisen. Jag tänkte nämligen prova att laga den här laxpytten och äta den till lunch i morgon.
Mellanmål: Parmesansnacks
Middag: Jag ska på en grej i morgon kväll och innan ska jag till naprapat-eleven igen så jag får äta något på stan innan. Satsar på någon sallad på vägen.
Träning: Onlinepass eller promenad när jag hinner klämma in det.

TORSDAG

Frukost: Omelett med mozzarella + naturell kvarg med lite blåbär
Lunch: Jag ska äta lunch med min vän Camilla på ett nyttigt ställe så jag väljer något bra alternativ där.
Mellanmål: Kvarg med bär och en nypa pumpakärnor (inga övriga frön dock som jag brukar göra!)
Middag: Hos mamma och pappa, man brukar få jättegod och bra mat där!
Träning: Styrketräning på morgonen, promenad på eftermiddagen/kvällen.

FREDAG

Frukost: Kesoplättar tänkte jag prova, kanske med skinka till? No clue.
Lunch: Parmesanpanerad lax med sparris
Mellanmål: Parmesansnacks (I love me some parmesan, liksom!)
Middag: Vi ska bort på middag hos vår vän Ammi och då äter jag det som bjuds. Det brukar vara vällagad husmanskost.
Träning: PT small group på morgonen (för första gången!), promenad på eftermiddagen någon gång. Om jag inte hinner klämma in en prommis får jag köra ett kort onlinepass eller så.

LÖRDAG

Frukost: Vändstekt ägg och avokado
Lunch: Halloumisallad med blomkålscouscous och en klick röra
Mellanmål: Grönsaksstavar med hemmagjord dip (*googlar hemmagjord dip as we speak*)
Middag: LCHF-paj med chèvre och soltorkade tomater (fryser in det som blir över inför nästa vecka)
Träning: Promenad på morgonen

SÖNDAG

Frukost: Vet inte? (*googlar lågkolhydratfrukost as we speak*)
Lunch: Tomatsalsa med kyckling och stekt blomkål ELLER (om jag inte orkar laga mat) rester från gårdagens halloumisallad
Mellanmål: Parmesansnacks?
Middag: Rotsaker i ugn (ej potatis dårå) med köttfärsbiffar och fetaostsås gjord på fetaost + crème fraîche
Träning: Styrketräning på morgonen, promenad på eftermiddagen

MÅNDAG

Frukost: Omelett med mozzarella + naturell yoghurt med blåbär
Lunch: Koka-soppa-på-en-spik, alltså googlar fram något recept utifrån vad som finns hemma eller äter rester
Middag: Mandelpanerad torsk med blomkålsmos och broccolipuré
Träning: Streetdance på kvällen, promenad om jag hinner klämma in en sådan

Bra va? Vad ska ni äta kommande dagar?

 1. Ellen skriver:

  Tror verkligen på lågkolhydratkost då jag blivit helt kvitt sötsug av det!
  Men ska du inte skippa frukt (mangon i Laxpytt?) så här i början för att komma igång? Tänker även för blodsockretsskull!

  Att käka parmesanchips flera vardagar i veckan känns också lite ”onödigt”. I mina ögon är sånt helgsnacks som man äter när det är något särskilt. Tror du ska försöka äta riktig mat/mellanmål då hållet du dig garanterat mätt :)

 2. Maria skriver:

  Hej!
  Tack för en bra blogg och roligt att följa alla delarna i ditt liv, både
  kultur och hälsa. Nu ska jag komma med en tanke som du nog först kommer att dissa men jag prövar ändå. Jag tror att det är effektivt att hitta en träningsform där man håller igång länge, vilket verkligen bränner kalorier. T.ex. cykla några timmar på lördag eller söndag förmiddag, åka längd heldag, vandra ansträngande med packning eller något annat där man håller på 3-4 timmar. En sådan dag bränner väldigt mycket kalorier. Det är ju såklart en fördel om man gillar någon sådan aktivitet, annars är det svårt att motivera sig.

  1. Tack för din omtanke och ditt förslag! Dock är jag en riktig inomhusperson och gillar inte alls fysiska aktiviteter i naturen så det blir omöjligt att motivera mig själv till något jag verkligen ogillar. :)

 3. Marie skriver:

  Ha, tänk att jag har också börjat med liknande frukostar. Insåg att jag har ätit alldeles för mycket ”söta” fukostar…typ smoothies med bär, flingor med massa russin och gojibär, pannkakor med sylt etc. I lördags började jag om. Tryckte på reset knappen. Inget socker, inga paleo treats, inget paleo junk food, inga torkade frukter, inte en massa nötter i tid och otid. Insåg efter att jag tittade på näringsinnehållet att plantainchips, som ju är sååå gott, innehåller lika mycket kalorier som potatichips!!! Det är knappast något man ska äta varje dag som lite snacks.
  Frukost hittils har varit chachew nötfralla, kokt ägg och tomater, kycklingkorv, grönkål, och stekt ägg. Det blir även nötknäcke med avocado imorgon. På fredag lyxar vi till det med smoothie (jordgubb, hallon, avocado, mandelsmjölk, cachewnötsmör, ingefära och kokosfett).

  Heja dig!

  1. Linda skriver:

   Tips! Gå in på Åses blogg: 56kilo.se Där finns MASSOR av recept på frukostar och middagar 😃

   1. Så mycket bra recept! Har kollat lite men ska kolla mer noga i helgen. Följde visst henne på instagram också haha! :)

Comments are closed.

LOADING..