Vikt och mått

En kaffe jag drack på Pom och flora en gång får illustrera dagens vägning.

Vikt: 87,9 kilo. Förvirring, hörni! Precis innan jag började med lågkolhydratkost förra onsdagen så vägde jag mig och då hade jag gått upp jämfört med senaste vägningen här. Vet inte varför. Men jag vägde 89,3 kilo. Nu, efter en och en halv vecka med ny kost, har jag gått ner till typ samma vikt som innan. Så jag har gått ner 1,4 kilo på en dryg vecka.

Startvikten var 101.9 kilo till mina 161.6 cm (jag touchade den vikten, 101.9, senast i augusti 2015).

Målvikten är tillsvidare ca 70 kilo.

Alla mått är oförändrade jämfört med sist.

Mående: Jag har ju varit sjuk ända sen i söndags men börjar äntligen må lite bättre! Psykiskt mår jag tipptopp.

Kommentar: Jag har inte rört mig alls den här veckan. Så fort jag mår lite bättre ska jag så klart börja igen med mina tre styrkepass i veckan + streetdance + yoga en gång i veckan + promenader nästan varje dag. Plus att jag nog åt lite för mycket fram till typ i förrgår. Nu börjar jag så smått vänja mig vid min nya lågkolhydratkost och känner efter när jag är mätt. Plus att jag ska börja blanda upp med mer sallader och så. Jag sitter still i båten och försöker ha tålamod. Det känns bra! Jag börjar redan bli mindre hungrig och inte lika fixerad vid mat, vilket är en lättnad.

 1. Grattis, låter bra! Men jag tror nog som någon annan skrev att det har att göra med månadscykler osv att du vägde omkring 1kg mindre nu – det är ju en liten förändring bara och det kan man lätt gå upp/ned pga ägglossning mm. Vikten är ju ett resultat av en längre tid så det kan mycket väl vara resultatet av vad du gjorde före LCHF eller hur ;)

 2. sofia skriver:

  Orden ”inte lika fixerad vid mat” låter underbart! Nu börjar du förstå den där sinnesron som jag pratat om så länge. Jag tror att du är på rätt spår, lyssna på din kropp och justera om du behöver :)

  Karin – jag tror bara att hon äntligen har förstått vad LCHF är och att det inte behöver vara en massa grädde och ägg :) :) Och att det är en kost som fungerar jättebra för oss sockerberoende. (Men säkert ännu alldeles för tidigt för att utvärdera för just Jessica)

 3. K skriver:

  Du kanske hade samlat på dig lite vätska vid förra vägningen? Inte ovanligt för oss tjejer 🙂. Jag brukar gå upp i vikt kring ägglossning och mens, sen försvinner det av sig självt några dagar senare. Kolhydrater binder ju även vätska, vilket bidrar till den snabba viktminskning man brukar se initialt på lågkolhydratkost. Sen stabiliserar sig det hela och viktnedgången blir oftast mer stadig och förutsägbar. Tycker det är så uppfriskande att höra att du ”sitter still i båten”. Hets och snabba vändningar brukar inte ge goda bestående resultat, utan du är på helt rätt spår om du frågar mig!

 4. Karin skriver:

  Jag kanske minns fel men var du inte rejält emot LCHF? Har det ändrats – du får gärna berätta mer om du vill och om jag missat något.
  Jag gick ner mycket på den typen av kost (utan träning) och önskar dig lycka till!

 5. Anna skriver:

  Men hallå, det är ju jättebra! Eller? Jag blir så förvirrad av vad du skriver, det verkar som att du inte är nöjd? Jag tycker 1,4 kg på en dryg vecka är ett fantastiskt resultat. Heja dig!

Comments are closed.

LOADING..