Recept: Pizzasnurror (LCHF)

lchf_pizzasnurror

LCHF-pizzasnurror

Idag tänkte jag dela med mig av ett recept som verkligen har varit en lifesaver senaste veckan. Pizzasnurrorna funkar som frukost, middag, mellanmål, lunch. Det är svårt att säga hur många man behöver äta, man äter tills man blir lagom mätt. Perfekt att ha i en matlåda i kylskåpet. Jag hittade receptet hos liluretro på instagram.

Pizzabotten:

4 ägg
100 g Philadelphia
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
3 msk mandelmjöl
5 dl riven ost

Topping:
Tomatpuré
Skinka eller annan valfri topping (jag har provat att köra utan skinka och det funkar lika bra)
150 g riven mozzarella i påse

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna. Bred ut smeten på bakplåtspapper, gör den så platt du kan. Jag brukar använda en slev och liksom smeta ut den med. Förgrädda botten ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun. Höj värmen till 225 grader.Ta ut botten och bred på tomatpuré, (skinka), mozzarella och rulla ihop från kortsidan med hjälp av bakplåtspappret eller bara för hand. Skär ca 12 mm breda skivor. Jag brukar skära lite tjockare. Lägg bitarna på bakplåtspappret och strö över lite riven ost. Grädda ca 10 minuter eller tills snurrorna har fin färg.

Smaklig måltid!

 1. Agneta skriver:

  Ja, om du har läst hos Åse på 56 kilo. Jag skulle aldrig kunna äta så lite som hon gör.Man får anpassa till sig själv. Dessa lät goda. Kram

 2. Helena skriver:

  Hur många snurror brukar det bli per sats, ungefär?

  1. Hej! Jag vet inte riktigt, jag skär lite tjockare än i receptet. Har inte räknat dem men kan göra det nästa gång jag gör den. :)

  1. Jag skulle tippa på kanske 10-12 men kan ha helt fel, haha!

  1. Helena skriver:

   Tack! De ser goda ut. :)

Comments are closed.

LOADING..