Jag slutar med LCHF igen

Jag känner mig lite som en virrpanna nu, det måste jag erkänna. Och samtidigt är jag så stolt över mig själv. Att jag vågar skriva om de här sakerna. Att jag vågar vara ärlig. Jag vet for a fact att många andra får stöd av det här i sin egen kamp och det är fantastiskt tycker jag.

Jag sitter hursomhelst här med ett sådant lugn. Allt känns rätt i magen. LCHF har aldrig känts riktigt rätt, även om jag försökt intala mig det både mentalt och här i bloggen. Jag tror inte att det passar mig faktiskt. För många förbud och regler blir inte lustfyllt eller hållbart. Det har jag predikat sen dag ett och ändå glömde jag själv bort det i ett par-tre veckor. Och jag är egentligen ingen sucker för gräddiga gratänger. Jag har inte varit så sugen på att ”fucka ur” matmässigt på flera år som jag har senaste veckan. Drömt om stora pastarätter, chips, godis, naturgodis. Det har jag inte gjort innan på evigheter.

Många kommer tycka att jag gör fel nu och det är också okej. När jag läser kommentarerna till förrförra inlägget ser jag att alla ju tycker olika, så klart. Jag vet att LCHF är toppen för många. Alla människor och kroppar och psyken är helt olika och därför finns ingen universallösning. Men jag lyssnar på min starka instinkt och magkänsla och väljer att sluta med LCHF igen.

Jag kommer fortfarande inte äta pasta, bröd, ris, potatis, bulgur, sötsaker. Jag kommer äta lagom mängd frukt, havregryn, ibland potatis men inte jämt, bönor, linser, grönsaker, smoothies, sallader. Mindre fett än senaste veckorna. Mindre mellis än innan LCHF. Lika mycket motion. Försöka få in mer protein kanske. Inte räkna kalorier. Inte så mycket frön, inga nötter under en period. Ingen mat på kvällstid efter middagen. Massa färg och glädje och lust!

Jag har kört igång redan idag och kroppen kommer vara lite förvirrad i ett par veckor skulle jag tro. Så nästa vägning och mätning blir fredagen den 24 februari, jag hoppar alltså över en gång. Nu ska jag dricka upp kaffet och sen typ SKUTTA ut på en rask promenad, så rätt känns detta! Återkommer i eftermiddag med söndagsinspiration.

PS. Kolla gärna mitt mat- och träningskonto på instagram och min nya onlinebutik med originalteckningar.

 1. Maja skriver:

  Klokt beslut tycker jag! Finns det verkligen någon som på allvar tror att LCHF är ett hälsosamt sätt att äta (och med hälsosamt menar jag inte bara ur ett viktminskningsperspektiv)?! Nä, det spåret du är inne på med fräsch, nyttig, vitaminrik, antioxidantfylld mat känns helt rätt och hållbart! Låt det ta tid, vi har ett helt liv att leva. :)

  1. Men sluuuuuuuta! Kom igen när du vet vad LCHF är innan du skriver din kommentar. Men fortsätt för all del att tro att vi äter 1 kg smör och 3 pkt bacon till frukost.

  1. Maja skriver:

   Så det finns en variant av LCHF som inte inbegriper en stor del animaliska livsmedel såsom kött, ägg m.m., mejeriprodukter och mycket fetter? Isåfall får du gärna upplysa mig om var jag kan hitta mer läsning om det! :)

 2. Sofia skriver:

  Va, slutar du redan? Så synd! Hur länge höll du på? 1-2 veckor?

  Du mådde troligtvis bara sådär dåligt de första 2-3 veckorna som de flesta gör när de slutar med sin drog, i ditt fall kolhydrater=socker=havregryn=rawfoodbollar=propud (söta chokladsmaken är ju en explosion i hjärnan på en sockerberoende) osv. Plus att du väl var sjuk också och det hjälper ju inte till precis.

  Kroppen och beroendehjärnan skriker efter sin drog och då blir det extremt jobbigt både fysiskt och psykiskt innan kroppen är utrensad. Jämför med vilken annan drog som helst tex cigaretter och alkohol. Det brukar hjälpa om man har någon/några som stöd samt med kosttillskott (rena från tillsatser typ Holistic). Men det är jobbigt i perioder i hela livet när man har ett beroende, jag hade aldrig fixat det på egen hand utan hjälp.

  Jaja, huvudsaken är att det känns rätt för dig och att du mår bra och fortsätter att gå ned i vikt till en hälsosam nivå. Det lossnar nog snart ska du se.

  Vad roligt att du också hittat till Olga, som jag har tipsat dig om så länge nu :) Hon är kanon tycker jag och har många sunda tankar.

  1. Sofia skriver:

   Ser när jag kikade in på ditt instagramkonto att du ätit väldigt mycket pizzasnurror, typ till frukost, lunch o middag så säkert en av förklaringarna till att du inte mått bra av kosten. Mandelmjöl är ofta känsligt för sockerberoende, lchf pizza o bröd är också ofta en trigger då det efterliknar drogmat. Så inte konstigt alls att du sätter igång beroendehjärnan och börjar fantisera/drömma om drogmat.

   1. Ja men nu har jag valt den här vägen och det känns etthundra procent rätt. Allt gott!

  1. sofia skriver:

   Ja herrejösses, ursäkta nu blir det många kommentarer men det bubblar i mig när jag ser vad du har ätit de senaste veckorna. Jag förstår verkligen varför du inte anser lchf är för dig, för du har ju ätit sämre mat för en sockerberoende än du gör i vanliga fall.

   Massa pizzasnurror, i kombination med yoghurt, blåbär och pumpafrön som tillsammans blir en hel del kolhydrater, sedan en propud till mellis (!) och till kvällsmiddag en lchf-paj som ännu mera trigger då det liknar drogmat. Ja herrejösses som sagt! Jag är nästan chockad :-o Inte undra på att du inte mår bra på den kosten! Du har en hel del bra rätter också så mycket rätt har du gjort, men med kombon ovan så hjälper ju inte det tyvärr.

   Du ska givetvis äta den kost du tycker passar dig, men tro inte att du har ätit lchf med sunt förnuft bara, för det har du verkligen inte gjort. Jag tycker heller inte att du kan göra en korrekt bedömning huruvida LCHF passar dig eller inte men den typen av mat du ätit de senaste veckorna. Men det är ju min egen subjektiva bedömning.

   1. Jag kommer välja att svara på en av dina kommentarer. Jag kommer inte att ändra mig nu utan nu äter jag så här under överskådlig tid eftersom det är det här jag mår bra av. Det finns ingen universallösning och alla måste hitta sin väg och jag kommer inte att sluta äta gröt eller potatis eller så igen.Ha en fin vecka!

  1. sofia skriver:

   Jag jag förstår att du vill det :) Det är klart att du inte mått bra av den kosten du ätit senaste veckorna, det har ju mer varit High Carb High Fat vilket ju innebär en väldigt effektiv viktökning. Och säkert förklaringen till varför du väljer att avsluta så pass snabbt. Dessutom har du ätit mat som triggat dig till att överäta. Ja usch stackars dig så tokigt det kan bli, men en lärdom på vägen. Du får lägga till lchf-pizzasnurror på din triggerlista ;-) Hoppas att det blir bättre nu för dig och att det rättar till sig på vågen.

   P.S Svaren till kommentarerna kommer alltid i en sådan konstig ordning, det verkar som senaste svaret lägger sig längst upp förutom dina, så det blir väldig svårt att följa konversationen.

   1. Ja jag har också märkt att kommentarerna har börjat hamna i fel ordning, vet inte riktigt hur det har blivit så. Nä high carb var det ju knappast. Men nu har jag fattat mitt beslut och det känns toppen! :)

 3. Hur känge har du hållt på ? Du är ju fortfarande fet.vissa ger upp direkt

  1. Ursäkta? Vilken otrevlig kommentar. Jag ger inte alls upp. Tvärtom! Jag inser att LCHF på intet sätt är min grej och kör en metod som känns mer hållbar och där det är mer troligt att jag kommer gå ner i vikt.

  1. Johanna skriver:

   Protest mot jeanettes kommentar!!

  1. Anna skriver:

   Jag instämmer i protesten! Så elakt! Hoppas verkligen att du inte tar åt dig, Jessica. Du är en sån inspiration, just för att du kämpar på, lyssnar av vad som passar dig och anpassar utifrån det. Det som är så skönt med kommentarsfältet här, är att det ju (nästan) alltid finns en respekt för att man tycker olika. Bort med negativ energi och fortsätt vara precis som du är, Jessica!

   1. Åååh tack för din superfina kommentar!

  1. m skriver:

   Verkligen en märklig och sjukt otrevlig kommentar. Ta inte åt dig, Jessica.

   1. Tack <3 nä då, jag har varit på streetdance i kväll så jag är untouchable just idag hihi.

 4. Låter bra. Såg på Insta att du gått tillbaka till grötfrukost och det tror jag är bra mycket nyttigare och snällare för magen än kalla kvargblandningar o dyl. Överlag tror jag att varm mat är snällare för kroppen än kall mat, även om jag själv älskar att äta sallader. Men magen och hela kroppen känns mer tillfredsställd med kokt mat. Troligtvis är detta pga vårt kalla klimat där vi behöver värma upp kroppen på alla sätt som finns tillhands.

 5. Bra beslut! Din kropp, din känsla = det som är rätt för dig! (Du har en bra kosthållning ändå utan att dra det mot LCHF).

Comments are closed.

LOADING..