Så är läget i mitt drömliv

 Jag i våra nya jobblokaler. Foto: Sofia Zetterqvist.

Minns ni i höstas, innan det jag kallar drömlivet började? Då jobbade jag 50 procent på ett bibliotek ganska långt bort. Utöver det gjorde jag ungefär samma uppdrag som nu tror jag. Men ändå.

(Om vi går tillbaka lite längre i tiden, till exempel till början av oktober 2015? Då jobbade jag också på bibblan och hade det jobbmässigt på ett ungefär som innan jag slutade där. Jag och Jens och katten bodde i en väldigt stökig och överbelamrad etta i stan. Jag vägde cirka 13 kilo mer än vad jag gör nu och ägnade ohälsosamt mycket tid åt att byta grejer. Jag kunde knappt laga mat. Osv. Bara som en jämförelse.)

retrokök

Och drömlivet pågår ju liksom! Det drömmiga i det hela är:

 • Att alla mina uppdrag på ett eller annat sätt handlar om skrivande
 • Att jag själv styr mina tider, vilket innebär att jag kan träna en vardagsmorgon eller promenera en eftermiddag, om jag får ihop det med de jobbtimmar jag ska hinna med på en vecka.
 • Att jag kan sitta hemma och jobba mycket, vilket jag drömt om i många år. Vi har precis flyttat till Influencers of Swedens nya headquarter, jag och Sofia, men jag kommer även fortsättningsvis att jobba väldigt mycket hemifrån.
 • Att de olika uppdragen är varierande, roliga och kreativa! <3

Katastroftänkare som jag är oroar jag mig förstås mycket över att det ska ta slut. Jobbmässigt är det ganska perfekt som det är nu: Bloggen, jobbet på 50 procent som copywriter åt Sofia Zetterqvist (fast hennes blogg jobbar förstås inte jag med) som är så otroligt kul, lärare ibland på Forsbergs dagskola i copy och andra former av skrivande, lärare för Forsbergs distanskurs i copywriting. Perfekt balans av allt och samtidigt tid till mitt eget skapande samt att vara ledig.

retro inredning

Man ska inte underskatta det där med ledigheten, för då kan man nämligen promenera, lyssna på poddar, klappa katt, pyssla, rita, läsa, prata, få idéer, samla kraft, styrketräna, åka på utflykter, laga mat, scrolla instagram, träffa vänner och sådant livsnödvändigt!

retrohem

Och jag försöker att putta undan katastroftankarna och njuta av det här så länge det varar. Jag har verkligen aldrig haft ett jobb som är så roligt och stimulerande som copyjobbet. Så känner jag fortfarande varje dag, fast det har gått sju månader!

Så är läget i drömlivet. Mycket mindre stress och ångest än innan! Jag vill också tillägga en sak när jag ändå har er på tråden: Jag är så tacksam för varje kommentar, även om jag inte alltid håller med. Bloggen är det bästa jag vet.  Varje dag. Och diskussion är bra för alla parter tänker jag. Så tack alla ni som läser och kommenterar!

(Jag övar nu på att äta som i våras, alltså lite mindre och mer varierat än i höstas och vintras. Men obs, ändå äta tills jag blir lagom mätt vid huvudmåltiderna. Det har bara gått två dagar men det känns jättebra i knopp och kropp!)

 1. Linda skriver:

  Tack för en superbra blogg!! Älskar ditt sätt att skriva, bilderna, innehållet, ja ALLT! Jag är för tillfället sjukskriven för utmattning, jobbar annars som lärare. Men jag vill göra nåt annat!! Jag vill jobba hemifrån och känna mer valfrihet i vardagen. Jag är gift och har tre barn vilket jag vill ha mer energi till. Så är det inte nu… Har du några bra tips till mig?? Hur kan jag skapa mitt drömliv? Hur kan man leva på skrivande? Jag har varit inne på att skriva barnböcker men vet inte hur jag börjar. Kan inte rita/illustrera, men kan man bara skicka in bokmanus?
  Ha en bra alla hjärtans dag!

 2. malin skriver:

  Inte för vara elak men du tror inte all ost är boven i dramat mvh😱

 3. Hanna skriver:

  Jag vill inleda detta inlägg med ett tack! Jorå det är på sin plats. Ett varmt tack för att du delar med dig av din ärlighet, klokhet och kreativitet. För att inte tala om dina fina bilder och glatt, peppiga inredda bostad. Blir alltid väldigt inspirerad när jag tittar in här. Som före detta ”socker är tallriksmodellen” hjälper du mig att hitta motivationen att bryta mitt ätar-mönster. Jag kämpar fortfarande och ibland blir det faktiskt smågodis ( men borde heta storgodis, eftersom det är just sådana jag faller för) till middag. Men då blir det eventuellt bättre nästa dag. Eller efter två. Hur som, du peppar mig att vilja, men också våga testa något nytt. En annan grej jag tänker på, som jag hoppas du kan svara på ( om du hinner förstås), är det här med copywriting. Jag har alltid drömt om att få arbeta med text på det viset som en copy gör, men känner mig osäker på hur jag skall gå tillväga. Kan en distansutbildning leda till arbete i framtiden? Jag arbetar som socionom och skulle vilja kombinera mitt jobb med studier, så det hade varit praktiskt. Eller finns det någon annan väg att gå? Vilken väg gick du? Och slutligen, vilka för och nackdelar innebär yrket? Tack igen, Hanna.

 4. Agneta skriver:

  Trevlig helg!

 5. Johanna skriver:

  Blir så glad och inspirerad när du berättar om drömlivet! Jag går i gymnasiet och har alltid känt mig stressad inför framtiden. Har vetat att jag inte vill ha ett 9-5 jobb på ett kontor varje dag, men den typen av arbete är i stort sett det enda som visas upp i skola och media, alternativen framställs som oseriösa och att man kommer vara helt pank. Du visar att man kan ha kontroll över sin egen tid, ett stimulerande arbete och få ihop allt!

  1. Åh, din kommentar gör mig verkligen jätteglad. Och nej, man måste absolut inte jobba heltid på samma ställe. Jag skulle aldrig orka/vilja det. Heja dig och varmt lycka till. KRAM!

Comments are closed.

LOADING..