För första gången på typ 13 år: I sommar ska jag bada

En lite somrigare bild på mig får illustrera det här inlägget. En gång för längesen här i bloggen skrev jag om att jag inte hade badat på tio år. Den texten publicerades även i den fysiska tidningen Amelia. Jag skrev bland annat:

”Jag minns den så tydligt. Ångesten när det vankades bad i skolan. Att behöva visa sig i baddräkt, att behöva uppleva att folk skulle lägga märke till celluliterna och den utstickande magen. Det hände att jag grät kvällen innan. Skakade av nervositet samma morgon. Några gånger lyckades jag sjukanmäla mig och slippa ifrån, men det var ju ett obligatoriskt moment för att få betyg i idrott. Att kunna simma. Att kanske till och med kunna hoppa från en trampolin (huga, tänkte jag, vad mitt magfett kommer dallra). Den här ångesten fanns naturligtvis där även innan och efter varje idrottslektion i skolan, sedan tidig ålder, men då var det ändå bara tjejer i omklädningsrummet och jag hade blivit härdad efter alla skolår.”

Nu har det blivit ungefär 13 år sen jag badade, såvitt jag kan minnas. Jag äger ingen baddräkt (den försvann i flytten hit för snart ett och ett halvt år sen) eller bikini. Men i sommar ska det ske!

Ja, det var väl allt jag hade på hjärtat idag. Och det var inte så lite heller. Jag och Jens har bestämt att vi ska bada på landet. Jag ska köpa en baddräkt redan innan min Budapest-resa i mars för där ska jag smygstarta genom att bada inomhus på något gammalt spa-badhus-aktigt ställe. Jag kommer aldrig bli typen som gillar att simma långt eller hoppa från någon klippa/trampolin. Men ett jäkla dopp ska jag ta mig en varm dag i sommar. Det känns bra och fint och snällt mot mig själv!

Någon mer som inte har badat på länge och som vill bestämma sig för att komma igång igen i sommar?

  1. Ida skriver:

    Så bra!

Comments are closed.

LOADING..