Mat, träning och bh-storlek

It’s friyay igen, tiden går så himla fort. Jag lyssnar på härlig proggmusik med Nationalteatern (progg är ett ständigt inslag i mitt musiklyssnande sen jag var typ 15). Just nu Ingelas sångTypisk Jessica-musik skulle jag säga.

Hursomhelst. Lite allt möjligt:

1. Som jag trodde hade jag heeeeelt fel bh-storlek. Och jag är inte ensam om det, massa kvinnor går runt med fel bh-storlek. Jag gick till twilfit idag och fick jättebra hjälp. Jag har gått runt med 85B hur länge som helst (vi snackar åratal) men har i själva verket 90D! Och tänk på att jag har gått ner 14 kilo, så innan har jag haft ännu mer fel storlek. Det här är garanterat en av orsakerna till mina stora rygg- och axelproblem, om än inte den enda. Känns så skönt att ha rätt nu!

2. I helgen ska jag verkligen ha helg! Jag kommer blogga för det tycker jag ändå bara är roligt, men annars ska jag vara ledig precis hela helgen. I kväll ska vi på någon liten spelning, äta på kafé (jag brukar ta sallad där), promenera lite på Söder, gå på vernissage. I morgon fyller Jens år och på söndag ska jag ev på loppisrunda, annars bara typ läsa och yoga och träna och laga matlådor. Ska låta kroppen (läs: axlarna) vila lite från datorn.

3. Thåström ska ut på turné i höst och släppa ny skiva. GLÄDJE!

4. Min mat och träning senaste dagarna finns att skåda på @jessicasviktigamal på instagram. Jag fortsätter räkna kalorier ett tag till, mår faktiskt ganska bra av det! Igår åt jag till exempel liiite för mycket (men inte om jag räknade med promenerandet) men nu vet jag det och behöver inte undra. Det känns så tryggt. Generellt har jag ätit ganska mycket samma pga massor att göra den här veckan i kombination med stor smärta i kroppen. Men jag har skött mig jättebra och är stolt!

podcasttips

5. Senaste podcast-upptäckten: Flora och Frida. Obs att jag är extrem poddlyssnare och lyssnar flera timmar om dagen så jag har massa andra poddar att rekommendera också: Lilla drevet, Dilan och Moa, Mellan raderna, Raseriet, Söndagsintervjun, Tankesmedjan, Alex och Sigge osv. Men den här är JÄTTE-bra, har även börjat läsa Floras blogg.

6. Träning! Jag börjar känna mig starkare igen och PT small group är så himla bra, där är fokus liksom på hållning och sådana viktiga muskler vilket jag verkligen behöver. Tidigare i veckan skrev några kloka bloggläsare om att viktnedgången ev kan gå långsammare om man tränar tungt pga blir mer hungrig osv. Men för mig känns det värt det i så fall, jag känner att styrketräningen är jätteviktig. Och det går ju att kombinera om man har lite koll på kalorierna.

Vad händer hos er?

 1. Emma skriver:

  Jag jobbar med att hitta en hållbar livsstil och utveckla mina styrkor och få vara kreativ. Gillar att du berättar om ditt drömliv. Podcasts lyssnar jag mest när jag promenerar och då är det sådant som Inspirational Creatives och Design Matters.
  Jag vill äta nyttigt och mer varierat men vikten är inget mål för mig. Glad att höra att du håller fast vid styrketräningen! Det bygger upp kroppen, det ökar ämnesomsättningen och nyligen kom det ju artiklar om att styrketräning är bättre mentalt (mot stress o ångest) än vad löpning är. Själv känner jag att träning bidrar till min vilja att äta sunt. Jag tror att du är på helt rätt väg!

 2. Anne skriver:

  Tänker att även om du äter för mycket än du ska kalorier under en dag så kan man ju alltid justera det dagen efter el dagarna om man tex väger sig en ggr i veckan. Skulle nog ej ligga över varje dag eller ens varannan dag om jag vill ha minsta viktminskning. även om du promenerar. När man ändrar kost som du gjort kan man lätt minska el öka i vikt pga vätska nåt kilo så det ska man ha i åtanke.

 3. Anne skriver:

  Skrattar lätt när jag läser om bh storlek…. har också haft fel, dock ej kupa men omkrets. Jag hade 85 de ville att jag har 65 . Jag tycker dock det är obehagligt om det sitter åt för mycket. Men kanske. Borde testa ändå, måste köpa nya snart ändå el åtminstone en ny.

Comments are closed.

LOADING..