8 saker jag tänker på just nu

prayforstockholm

#1. Ja vad tusan ska man tänka på just nu om inte terrorattacken. Idag var jag och fikade hos en fin bekant och efteråt hade jag planerat att gå till terrorplatser och lämna blommor. Den fina bekanta gav mig dessa från sin balkong, en pytteliten bukett med bland annat förgätmigej. Hur fin är inte den! Jag stod i säkert en kvart som förstenad framför alla blommorna i trappan på Sergelstorg och funderade.

prayforstockholm

#2. Jag tänker väldigt mycket på vad som kommer hända nu. Blir det fler terrorattacker, kommer folk inte våga vara i stan (jo man måste!), kommer rasisterna få ännu mer anhängare som inte tänker längre än näsan räcker, kommer islamofobin att bli ännu större, var ska det sluta, vad ska krävas för att det ska ta slut, den här polariseringen som sliter sönder vårt samhälle.

#3. På det mer banala planet (en människa är ju sällan endimensionell, skratt och gråt ryms på samma gång i en kropp) tänker jag på att jag skulle vilja ha ett sådant här hem, som den fina bekanta jag hälsade på idag. <3

Så himla himla fint.

#4. Att jag måste prova Jessica Frejs påskrecept i påsk, det låter väldigt gott.

#5. Det är som att jag snöar in på en låt i taget på den här skivan som jag visst aldrig kan sluta prata om. Den senaste är Balkongmannen. Men jag har insett att alla låtar på skivan egentligen är precis lika fantastiska.

jessicaritar

#6. Prints prints prints. Jag har ju massa fina och sprillans nya prints, bland annat den ovan i färg och svartvitt, tänker mycket på att jag vill få ut dem osv, ska fixa lite med det sen!

#7. Gösta Ekman. Som många andra har jag alltid tyckt väldigt mycket om Gösta Ekman och har tänkt mycket senaste veckan på hans stora gärning för svensk film och teater. Och den värme som både han och Marie-Louise Ekman utstrålar.

#8. Olgas onlinegrej. Jag är igång med det igen, pausade ju några veckor pga ryggskottet. Jag känner mig så himla o-fixerad vid maten och vikten just nu och det känns skönt. Jag ska sköta mig så gott jag bara kan men göra det utan ångest. Tror att det gör det mycket lättare, att avdramatisera litegrann!

Ja, det är väl ungefär det jag tänker på just nu. Plus en miljon grejer till förstås.

Vad tänker ni på idag?

LOADING..