Mina påskplaner

Vissa högtider har man helt klart för sig. Kring jul är det liksom inga frågetecken för mig, jag är med familjen och vi gör som vi alltid har gjort mer eller mindre. Med påsken har jag inte riktigt haft någon tradition i vuxen ålder, brukar helt enkelt typ inte fira den alls? Men det är ju väldigt skönt också, tänker jag.

I morse vaknade jag med ont i kroppen och jobbade därför lite färre timmar än jag hade planerat. Så här ser min påskplan ut just nu:

Idag på långfredagen tänkte jag och Jens städa lite här hemma. Jag har även börjat ett nytt storstädnings- och rensningsprojekt och först ut är badrummet. Så till tonerna av någon härlig podd ska jag idag storstäda badrummet noga och rensa ut och fixa i badrumsskåpet, rensa bort saker jag inte vill ha kvar och så. Resten av dagen ska jag laga några maträtter, promenera, babbla och säkert rita eller läsa. Till lunch blir det kikärtspasta med pesto, haricots verts och nötfärsbiffar och till middag sojanuggets och grönsaker i fullkornsraps.

jessicaritar

I morgon på påskafton är planen att typ ta det så lugnt det går och försöka att inte ha någon lång att göra-lista. En promenad och ett stretchpass ska jag klämma in, men utöver det: Försöka ta det lugnt och kanske hitta på något kul med Jens! Till lunch blir det en matig sallad och till middag lax.

På påskdagen ska jag eventuellt träna med en vän på morgonen, annars tränar jag själv. Sedan eventuellt åka och promenera Kungsholmen runt med Daniela, annars kanske rita och pyssla och sortera och kanske fortsätta rensningsprojektet med hallen. Vill ju också gärna komma in i ett skönt läsflow igen. Ska även planera nästa veckas mat.

På annandag påsk kommer jag att jobba hemifrån ett gäng timmar och annars förhoppningsvis fortsätta i samma anda.

Som ni ser, det är okej att inte fira påsk särskilt mycket. Min utmaning nu blir att gå ner i varv, känner mig redan lite rastlös och det är ju då man verkligen behöver det! Högst upp i läshögen, efter att ha läst ut novellsamlingen jag håller på med,  ligger del tre i Elena Ferrante. Sedan har jag världens härligaste största hög med nya böcker att sätta tänderna i. Självklart ska jag blogga också om lite allt möjligt.

Vad ska ni göra i påsk?

LOADING..