En hemmadag bortom tid och rum

Ibland kan jag bara älska att vara hemma en hel dag men utan att jobba eller så, utan bara liksom låta dagen gå. Det ger en alldeles speciell känsla av att befinna sig bortom tid och rum.

Dagen började med att jag vaknade halv sju (jag gör ofta det även när jag inte har ställt alarm, morgonen är ju min prime time) och var pigg. Så jag gick upp och gjorde i ordning frozen banana yoghurt och kollade på ett (eller möjligen ett och ett halvt) avsnitt av Designated survivor, en helt okej Netflix-serie. Och drack som alltid två koppar kaffe.

Sedan fick jag energi och gjorde något jag länge velat göra, nämligen rensa och städa och sortera hallen. Vi har bott här i ett och ett halvt år och då börjar det bli dags (även om jag som sagt rensar prylar kontinuerligt hela tiden så där är det ju inga mängder längre). Jag sorterade och fixade garderoberna, slängde sådant jag inte ville ha kvar, torkade av dammiga hyllor, samlade ihop sådant jag ska skänka till stadsmissionen och sådant jag vill försöka sälja. SÅ himla skönt. Det tog säkert två timmar. Satte även upp två affischer men sen bytte jag ut kentaffischen på bilden högst upp mot en Henrik Berggren-affisch.

Till mellanmål på både för- och eftermiddagen åt jag kvarg med frön och bär. Sedan har jag egentligen fortsatt att, varvat med babbel och mat och läsning, rensa och sortera lite här och där. Rensat lådorna i skänken i matrummet, ställt upp alla kokböcker på en hylla högt upp i köket, kollat på gamla fotografier som jag hittade i en hög, och sånt mys. I morgon måste jag städa ”det ytliga” lite mer, alltså dammsuga och sådant men det är ju mycket jobbigare och inte alls lika mysigt.

Till lunch åt jag färsbiffar med matvete, grönsaker och hummus. Successivt under dagen bockar jag av i Olgas PT online att jag har ätit det jag planerat, det är verkligen skönt att detaljplanera maten på det sättet. Om det ändras under dagen (vilket det också gör ofta) så är det lätt att bara skriva in det man åt i stället och ta bort det man hade planerat.

Gjorde en sådan här uppdatering på facebook.

Plockade fram och filmade världens finaste popup-bok som jag älskade som barn, och älskar nu. Kolla på filmen på min vanliga instagram om ni vill.

Och slutligen blev det torsk med pestotäcke, linspasta och grönsaker till middag. Resten av kvällen fortsätter nog på samma sätt om vi inte får ett ryck och går på en mini-spelning på Söder.

Igår var det styrketräning och promenad och massa jobb och middag på kafé på söder. I morgon blir det promenad och besök hos kompisar och lite jobb och annat. Men just idag var liksom som en härlig och välbehövlig parentes i tillvaron. Nu ska jag sätta mig och läsa en stund.

Vad har ni gjort idag?

LOADING..