En babbelmajas bekännelser

Att vara en pratig person kan vara både helt underbart och lite jobbigt. Jag har dock fattat ett beslut!

jessicaritar

Är du en sådan som aldrig tycks kunna sluta prata? Som bara babblar och babblar och älskar att prata och när du inte får prata så säger du ändå något. Bara något litet. Två ord. Eller tre. Well, I sure know I am! Oftast vill jag tro att jag ändå inte bara pratar om irrelevanta saker eller rappakalja liksom, utan att jag kanske ändå säger ett och annat av värde. Men babbelmaja är jag verkligen. I åratal har jag försökt tukta den babbliga sidan av mig själv. Varför?

 

jessicaritar

Jo, för om man pratar väldigt mycket innebär det också att man kommer säga saker man ångrar. Inte taskiga saker eller så, men om man pratar tillräckligt mycket under en dag så kommer det slinka ur knäppa sägningar eller att man krånglar in sig i ämnen eller resonemang som man inte alltid har tänkt igenom.

jessicaritar

Och då kan det bli att man kanske egentligen inte har sagt något som någon annan reagerat på eller ens minns men att man ändå själv sitter så här på kvällen och bara: varför sa jag si, eller varför sa jag så. Med åren har jag lärt mig att vara tyst när det krävs, så klart. Annars hade jag inte kunnat sköta alla mina jobbuppdrag osv, hehe. Ändå skönt att bli vuxen på vissa sätt. Det är väl mer i sociala sammanhang nu som den här tendensen uppstår.

jessicaritar

Länge försökte jag verkligen verkligen hålla igen och bestämma t ex att jag skulle vara nästan helt tyst i ett visst sammanhang osv. Men för en tid sen bestämde jag mig för att sluta med det, eftersom det 1. blir jättejobbigt och svårt för mig att inte säga något när jag känner för det, och 2. jag tror att det är mest jag själv som nojar över det här. Andra vet nog om att jag pratar väldigt mycket och de får väl lite take it or leave it, precis som att man får take or leave om någon är introvert eller tystlåten. Det finns ju också mycket positivt med att prata mycket och när jag umgås med mina vänner (som typ alla är likadana pga har svårt att umgås med väldigt tystlåtna personer för då känner jag mig ju överbabblig) så är det också väldigt kul att prata loss.

Ja, hmm. Det var mina något babbliga babbelmaja-bekännelser. Hur tänker ni andra pratglada personer? (Den översta bilden finns förresten kvar i original om någon är peppad,nummer 2 finns som print, nummer 3 som original och nummer 4 som print! Kolla min rit-instagram, facebooksida och webbshop <— där finns bara den första)

  1. Jag har alltid pratat mycket. Jag har varit väldigt verbal sedan jag var runt året säger mina föräldrar. De senaste åren har jag tystnat avsevärt pga olika faktorer och jag märker ju att jag inte mår bra av det. Så jag jobbar på att babbla mer, släppa efter. Jag gillar själv pratglada människor, de blir man ju glad av!

  2. moa skriver:

    Jag känner igen den där bakfyllekänslan (utan att dricka…) av att ha sagt för mycket eller sagt fel saker, även om jag kan vara rätt tystlåten i vissa situationer (men inte i andra, alltså). Och jag tror inte heller på att försöka ”tygla” sig. Alltid om jag har bestämt mig för att INTE prata om en viss sak så slutar det med att jag pratar om just det. Bättre då att försöka vara närvarande i stunden och lite uppmärksam på om man kör över någon eller säger något som någon kan ta illa upp av. Så länge man inte gör det tycker jag att man kan tuta och köra. Jag älskar bjussiga människor som delar med sig av sina känslor och tankar, och när det är högt i tak. Inget fel att babbla med andra ord!

  3. När jag är i min mans land, Algeriet slår det mig alltid hur mycket dem babblar. I och med att jag inte kan arabiska så förstår jag heller inte slltid vad de pratar om. Jag tror det är deras sätt att leva. Vad pratar du mest om, kultur kanske? Kram

    1. Haha, jag babblar nog om lite allt möjligt. Poddar, vardagen, livet, skämt, böcker, teveserier, orosmoment.. Ja det mesta. :D vad babblar du själv om? Kram!

Comments are closed.

LOADING..