Hemma igen!

Här är jag i Berlin i onsdags! Vi kom hem igår kväll. Det blev två dagar utan inlägg här i bloggen (lördag och söndag) men jag tänkte posta lite fler än ett om dagen denna vecka i gengäld.

Vi var fyra nätter i Berlin och hade det heeelt fantastiskt mysigt och inspirerande! I dagarna kommer ett eller två inlägg till om resan, med bildregn och så. Matmässigt blev det lite för mycket mat (fast inga sötsaker) men jag känner att man ändå inte reser så himla ofta och att det får vara okej, vi gick typ över 20.000 steg alla dagar.

Hur har ni haft det? Och: Om ni vill får ni gärna sätta rubriker på inlägg ni vill att jag skriver. Något speciellt ämne jag inte skrivit om på länge, något ni undrar, något ni tycker borde lyftas? inom mina teman liksom, typ min livsstilsförändring, mitt förhållande till socker, att vara tjock, ätstörningar, retro/färgglad inredning, vardag, litteratur, kultur, feminism, instagram, ja, ni vet, sånt jag brukar skriva om.

Hörs snart igen, nu ska jag jobba lite till och sen iväg på danspass!

 1. Lise skriver:

  Nästa gång måsste ni besöka Prenzlauerberg – absolut bästa stadsdel – Kollwitzstrasse är ett måste !!

  1. Åh vi var lite i prenzlauerberg förra sommaren men bara typ utanför mauerpark och åt på något underbart veggieställe och sen gick vi vid någon allé som var mysig där vi fikade på ett kafé som hette stockholm haha! men vi vill absolut utforska det mer. Om du har fler prenzlauerberg-tips så hojta gärna <3

 2. Lina skriver:

  Det vore intressant att höra mer om din träning. Vad du gör för övningar på gymmet, vad du tycker är roligt eller svårt osv.

 3. Vad fint ni verkar haft det på minisemestern!
  Skriv gärna tips om hur man kommer ifrån småätandet och lyckas kontrollera portionerna.
  Tack! /A-K

 4. Emma skriver:

  Hur ska man som förälder eller annan nära vuxen tänka och agera kring ett barn som börjar bli överviktigt? En 8-åring i detta fall. Man har ju ett ansvar för barnets hälsa men samtidigt vill man inte skapa oro och dåliga tankar kring kropp och mat.

  1. Svaret är: det går inte att göra eller säga någonting utan att skapa extremt dåliga förutsättningar för barnets förhållande till mat och sin kropp. Det kommer att bli hemskt, barnet kommer känna sig misslyckad och ful och inte kunna koppla av kring mat och då finns risken att barnet äter i smyg och får massa issues som kanske aldrig går över (jo faktiskt) så länge barnet lever. Så tror jag. Låt barnet vara lite tjockt i stället (min subjektiva åsikt i form av tjockis, expertutlåtanden finns säkert på www hehe). Har även skrivit tidigare om detta ämne, här: http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal/2015/08/04/onskeinlagg-vad-ska-du-gora-med-ditt-tjocka-barn/

  1. moa skriver:

   Jag (inte heller någon expert) tänker att det man kan göra är att HELA familjen har sunda vanor med bra kost och lagom mycket aktivitet. Men ingen överdriven nyttighet eller träning, så klart. Att samma förhållningssätt gäller för alla barn, oavsett om det finns spinkigare syskon, till exempel. Det är ju viktigt för alla att få i sig näringsrik mat och inte överkonsumera socker, oavsett hur man ser ut. Och så lite fokus på barnets övervikt som möjligt, som Jessica säger.

   1. Ja och i så fall att man inte pratar om vad som är nyttigt/onyttigt och inte gör värsta grejen av att äta onyttigt. De av mina vänner som har sundast relation till mat och sina kroppar är
    Där det har varit NOLL fokus på detta i hemmet. Föräldrarna har aldrig pratat om sin vikt eller värderat mat som nyttig/onyttig eller sagt något om barnets vikt osv. Så noll fokus på barnets övervikt eller att det skulle vara ett problem skulle jag säga.

  1. moa skriver:

   Jag håller med. Inte prata om vad som är nyttigt/onyttigt osv och inte prata med barn om övervikt.

 5. Behöver tankar kring värdelöshet. överätande och att liksom inte hänga med i livet längre…

Comments are closed.

LOADING..