”Är du vegetarian eller?”

Det händer fortfarande (jo alltså you heard me, hej 2017 what’s up) ändå relativt ofta att jag får frågan: ”Är du vegetarian eller?” om jag väljer ett veggiealternativ någonstans eller typ att jag ofta äter vegetariskt (fast egentligen är det verkligen inte en så övervägande del av min kost som är vegetarisk och typ ingen vegansk mat pga älskar mejeriprodukter så mycket).

Jag bara: Nä men jag gillar vegetarisk mat. *CHOCK*

Grejen är att det vore mer rimligt att få den här frågan 1997 men idag känns det som att personen som frågar har levt i en bubbla. För kunskaperna kring vegetarisk mat och alternativen på marknaden har ju ökat lavinartat senaste 10 åren. Och anledningen till att jag inte har valt att bli vegetarian är främst praktiska och ej alls glasklara. Rent intellektuellt tycker jag att det är helt rätt att välja bort kött, både ur en empatisk synvinkel och framförallt etisk (med tanke på köttindustrin osv). Men jag kommer att fortsätta äta kött tillsvidare. Jag har egentligen inga vettiga argument inser jag nu, förutom att det är ett lätt sätt att få i sig protein och det är ju inget vidare argument. Kanske väljer jag att äta mindre kött framöver.

Idag är det world meat free day. Alltså jag tänker att alla borde kunna avstå kött i alla fall under fyra huvudmåltider (lunch/middag) i veckan utan att det skulle bli jobbigt? Och om alla som har den möjligheten (dvs peeps i västvärlden) skulle göra det, tänk vilken skillnad det skulle kunna bli. Det är ju helt klart bättre för magkänslan också att inte äta kött, det är ju egentligen så konstigt att äta ett dött stackars djur när man inte verkligen måste. Eller?

Ja det här var mina ostrukturerade tankar för dagen om att äta veggie. Halva texten försvann någonstans i mitten pga råkade trycka på oklar knapp så jag fick liksom lajva att jag befann mig för fem minuter sen och hitta på det igen, haha!

Idag har jag varit hos läkaren, jobbat hemifrån, varit på streetdance, promenerat på söder och ätit halloumisallad till tidig middag på kafét Farbror Nikos dit jag och Jens går ibland och resten av tiden vet jag inte var den tog vägen. Vad har ni haft för er idag?

  1. Vegetariskt var standard vardagsmat för mig när jag växte upp! Min make sade, typ ett par månader in i sambolivet, att han aldrig ätit så mycket grönsaker i hela sitt liv som under den tid vi bott ihop. :-)

    Igår kom min mamma över med världens godaste grönsakssoppa/gryta, med gröna ärtor, potatis, palsternacka, sötpotatis, lök och morötter i. Denna gjorde hon ganska ofta när jag växte upp – så otroligt god!! För att inte tala om hennes brytbönssoppa eller spenatsoppa eller mangoldsoppa eller grönkålssoppa m fl. Alla hennes soppor innehåller potatis och morot och är därför väldigt matiga och mättande.

  2. Agneta skriver:

    Hej, vad gillar du för mat? Det låter så tråkigt och onödigt att du ska äta ” torr” mat.

Comments are closed.

LOADING..