Två inspirerande vegetariska kokböcker

Jag har haft två fina kokböcker ett tag men inte skrivit om den här, mig veterligen. Först ut är Nyfiken grön, en vegetarisk kokbok med enkla recept. De passar den som precis börjat testa veggiemat eller som bara gillar enkel sådan.

Zucchiniplättar har jag inte provat just i deras version, däremot har jag provat deras vegetariska lasagne i vintras – fast med lasagneplattor gjorda av linser. Den blev jättegod och krämig. Har även testat en bolognese på linser som också var smakrik och god.

De ger även serveringstips och längre bak i boken finns massa röror och såser och sånt. Jag suger som sagt på att laga mat så jag har ännu inte provat så många recept som jag skulle vilja men tycker den är väldigt fin och inspirerande. Och recepten är överlag verkligen enkla!

Siri Barjes kokbok Ett stekt ägg är också middag är också vegetarisk men lite krångligare. Men så himla fin! Den innehåller massa personliga små texter och känns väldigt bloggig på ett positivt sätt.

Den innehåller både stabbigare rätter och enklare sallader.

Den är indelad i olika sektioner. Just Mackor-delen undviker jag att bläddra i för ja, ni vet hur jag är med bröd. Men i övrigt finns sallader, kitchen hacks, recept med ägg, soppor och grytor, tankar kring mat, pangmiddagar, snacks och röror och praktiska tips. En modern, fin, sympatisk kokbok som jag hoppas laga något ur snart. Hittills har jag mest inspirerats av de fina bilderna och kitchenhacksen och sånt.

Vilka kokboker suktar ni lite extra över just nu?

  1. Binki skriver:

    Vill köpa Killmaterskans kokbok för hon är så himla kul på insta! Och så har jag hämtat fram Ulriksdals Trädgårds kokbok för i den finns så mycket smarrig vegetarisk och stark mat.

Comments are closed.

LOADING..