Jag åkte och handlade:

Okej hjälp, det är typ storm ute när jag skriver detta och skallrar i våra fönster. För den stora ovanlighetens skull lyssnar jag nostalgiskt på en gammal Carla Bruni-skiva på Spotify som jag lyssnade på för typ tolv år sen och får lust att åka till Frankrike. 

Repriserar denna osminkade selfie för att bara berätta att maten har gått bra idag också och på kvällen var jag och handlade massa nyttigt. Jag berättar ifall någon vill härma:

I morgon ska jag handla igen men orkade inte släpa mer hehe. I morgon ska jag handla:

Potatis
Varmrökt lax (köpte aldrig kallrökt lax idag pga orkade ej)
Zucchini
Ev rödbetor
Jordärtsskocka
Kanske jordgubbar

Sen har jag så klart massor hemma som äpple, havregryn. Mozzarella, fetaost, tomat, tapenade, oliver. Frysta hallon, tillagad kyckling, färsbiffar, morots- och halloumibiffar, hemlagade köttbullar, haricots verts, sojanuggets, sojakorv finns i frysen. Planen är att laga en turkisk linsgryta samt kikärtspasta med köttfärssås så att jag också har lite färdiga rätter i frysen.

Sen ska jag äta sånt här och kanske några gånger i veckan mat utifrån (t ex vegetarisk meze eller caesarsallad). Exempel på hur jag har tänkt kombinera:

  • Sallad med vattenmelon, spenat, ruccola, fetaost/mozzarella, linser, citron, flingsalt och olivolja
  • Parmesanköttbullar från frysen med fullkornsbulgur, fetaoströra, ugnsrostade grönsaker
  • Färsbiff från frysen med matig sallad på t ex rädisor, rödbetor, andra grönisar, linser eller kikärtspasta
  • Varmrökt lax med potatis och fetaoströra
  • Torsk med pestotäcke och kikärtspasta

osv osv. Om man har NOLL tid kan man ju bara, som jag gjorde till lunch idag, lägga upp allt utan krångel och ha lite olivolja och flingsalt på och äta. Sådan typ av enkel mat har jag sett att Olga Rönnberg ofta gör och det är väldigt inspirerande tycker jag. Man måste inte vara kock om man inte kan. :)

Så ska jag ta med mig allt färskt som finns kvar till helgen så jag kan äta min egen mat på landet hos Monica till frukost och lunch. Så kan jag äta samma mat som de andra till middag (t ex grillat kött med potatis och sallad). Och kvarg med bär och pumpakärnor till mellis eller ett fat med uppskuren frukt om de andra fikar.

Allt känns väldigt bra efter en så här enkel och konkret handling som att åka och handla massa nyttig mat. Min plan är att äta sån här typ av mat hela sommaren!

Vad ska ni äta i veckan?

LOADING..