5 små saker on my mind

Aeronautisk, litteratur, träning och att börja använda ringar. Typ sånt tänker jag på idag.

 

1. Semesterläsningen. Det är sen gammalt att typ det göttigaste med semester är bokläsning. Och ritande för mig, numera. På semestern ska jag läsa del fyra i romanserien av Elena Ferrante, en pjässamling av Sara Stridsberg som jag har sparat på länge, kanske Tripprapporter av Tone Schunnesson, och sen ska jag botanisera bland alla olästa i bokhyllorna och välja några till på måfå. Är abibliofob, haha, alltså rädd för att stå utan böcker. Så jag tycker t ex ofta att det är helt rimligt att packa ner 4 olästa inbundna romaner för en weekendresa. Alltid varit så. Kommer alltid vara så. Om ni någon gång suktar efter boktips, t ex inom specifika genrer eller ämnen eller utifrån en bok ni gillat tidigare eller något helt annat så gå med i gruppen Litteraturgäris på facebook vettja. Den är bäst!

2. Smycken. Mina nya ringar som jag fick förra veckan från och av min vän Vita by Daniela. Fina va? Mina utslag på händerna är förresten mycket bättre nu tack vare salvan! Hursomhelst så har jag i många år varit dålig på att använda ringar men nu vill jag ha dessa heeela tiden!

Foto 2017-06-27 18 48 46

3. Veckor utan Artan. Några veckor under semestern ska först en bekant och sen min kusin bo i vår lägenhet. De får gratis boende i Stockholm, vi får kattvakt, Artan får sällskap. En win win men det är alltid lika konstigt att vara ifrån sin lilla bästis!

4. Träning. Igår morse när jag var och tränade så kände jag helt plötsligt mig superpeppad kring träningen igen. Det är så konstigt det där, vissa veckor är det som ett ok över axlarna att släpa sig till gymmet, andra veckor går det som på räls. Tricket är väl att inte lägga ner de där motiga veckorna och det tror jag att jag har börjat lära mig numera. Man bara fortsätter, kanske tar lite lättare vikter de veckorna och så, men går dit ändå. Utan att tänka efter för mycket. På semestern ska jag träna på landet med gummiband och kroppsegen vikt (vilket inte vill säga så lite i mitt fall, haha!).

Foto 2017-06-26 17 57 57

5. Att bo i stan. I många år bodde jag i dessa kvarter, på Kungsholmen. När jag är där nu så ba BLÖDER mitt hjärta, sån jäkla nostalgiker. Jag tänker på alla de små sakerna och känslan av att bo mitt i smeten och ha nära till allt. Det passar mig även om jag bara avgudar vår lägenhet, lyxen att få bo i en trea och ha space och diskmaskin och ett litet skrivbord är obeskrivligt skön. Jag skulle inte vilja byta tillbaka! Men ändå. Jag gillar liksom att embraca nostalgin, gå in i den utan att för den sakens skull bli sentimental.

En sista. Jag har hittat världens ballaste konto på instagram, hon vill inte att man delar bilder av henne så jag kan inte ge någon bild men aeronautisk heter hon. Snälla gå in och kolla på hennes filmer. Hon skapar konst i små moleskine-anteckningsböcker och allt är så otroligt kreativt. Jag har bara suttit och gapat!

Ok klart slut!

LOADING..