Bullbak…!

God morgon solstrålar! Vad roligt att redan så många kommenterat, verkar som om ”Så mycket bättre” går rakt in i allas hjärtan. Jag är stolt över Daniel Edvardsson och hans team som ligger bakom  programmet. Daniel producerade ” Ensam mamma” det året jag var med, han är verkligen duktig på att plocka fram den där varma, äkta känslan-kärlek.

God morgon solstrålar! Vad roligt att redan så många kommenterat, verkar som om ”Så mycket bättre” går rakt in i allas hjärtan. Jag är stolt över Daniel Edvardsson och hans team som ligger bakom  programmet. Daniel producerade ” Ensam mamma” det året jag var med, han är verkligen duktig på att plocka fram den där varma, äkta känslan-kärlek.

Idag blir det bullbak här hemma, Marilyn har haft det högt upp på listan hela veckan. Har ni tips på bra bullar förresten? Jag vill göra lite olika varianter! Men kanel och smör är alltid givna ingredienser så klart.

Nu njuter vi av söndag! God morgon kram

  1. Skriv din kommentar här!
    Jag brukar göra julbullar; gör bullarna enligt grundrecept ta på smör, sila över lite vaniljsocker, stö på pärlsocker. Sedan tar man pepparkakskrydda(finns färdiga påsar att köpa) och stör på (istället för kanel). När bullarna är klara och man tar på pärlsocker så är det kul att färga pärlsockret med röd karamellfärg för julkänslan. Supergoda!

    1. Men åååå Katarina!! Detta måste jag göra när vi kommer in i December!! Tusen tack :)

      kram Johanna

  2. Detta låter kanske äckligt, men är mumma!!
    Fyllning: 1 mosad banan, smält smör, mandelmassa, arrak, kanel-underbart!

  3. Hej Johanna!

    De senaste gångerna jag har bakat bullar då har jag bakat med rabarber/kardemumma och sen har jag även gjort med blåbärssylt/kardemumma. Båda två blev en stor succé. Kan varmt rekommendera!

  4. hej jag brukar ha riven mandelmassa eller vaniljsocker+en äggula och smör blandat eller kardemumma prova jag och mina barn bakar massor och är bullgalna/lotta

  5. Jag brukar ibland göra hälften med vanlig fyllning, smör, socker och kanel och andra halvan med smör, socker och malen kardemumm. Min dotter älskar dom med kardemummafyllning.

    Ha en bra bakdag.

  6. Skriv din kommentar
    Hej Johanna! Några bullar som är väldigt uppskattade är mina gifflar. Det får jag ofta höra. gör så här: Vanlig bulldeg,kavla ut degen ganska tunnt och ta med hjälp av en sporre ut trekanter.Lägg på en klick smör och vaniljsocker.Rulla ihop dom genom att ta tag i en långsida och dra samtidigt i snibben.Så blir det många varv. Böj till dom ,ja som en giffel. Jäs 30 min.pensla med ägg och ha på pärlsocker. Ibland har jag på rostade och hackade hasselnötter. Och så in i ugnen 8-10 min.Lycka till.

  7. Jag hoppar över att värma mjölken. Ner med jästen i bunken med kall mjölk. Det enda som är varmt är det smälta smöret. När degen är utkavlad så brer jag på mycket smör, strö på lite strösocker, ordentligt med vaniljsocker och florsocker och rullar sedan ihop som vanligt… Mumma! Inte så nyttigt men ska man njuta ska man göra det ordentligt…Man behöver ju inte vräka i sig bullar…
    Kram

  8. Ååååå så gott med nybakta bullar själv älskar jag bullar med kardemumma i. Jag håller på och bakar pollykakan – hoppas nu den är riktigt god är så sugen. Ha en fortsatt bra dag.

  9. Godmorgon! Jag brukar kavla ut, skära i trekanter och fylla med nutella:) blir som gifflar men jösses vad gott det blir! Sedan penslar med ägg och efter dom varit inne i ugnen så får dom florsocker på sig! Kram Millan

  10. Ett tips inför bullbaket, såhär gjorde alltid min mamma och nu gör jag likadant: strila ner det varma smöret lite då och då under tiden som du knådar degen i bunken, det blir av någon anledning saftigare bullar då. (istället för att blanda i smöret tillsammans med mjölken som man brukar göra).
    Good luck !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..