Frågestund

God morgon på er, hoppas ni haft en bra helg!

Vi kom hem vid 17 igår efter en mindre trevlig resa med SJs äldsta intercitytåg. Smutsigt, vingligt och skitäckligt. Trångt och varmt och granne bakom som hostar rakt ut och jag trodde slemmet skulle hamna i nacken på mig.  Huu…överraskning dock att tåget var framme i Skövde 30 (!) min före ankomsttid… mycket skönt.

Det har varit en fantastisk helg med otroligt mycket inspiration och annat kul, jag har samlat ihop bilderna och ska försöka lägga upp dem så fort jag hinner.

Men först- frågestund! Jag får ofta frågor i kommentarsfältet om allt möjligt men det är dags att jag gör ett ordentligt inlägg med frågor och svar! Så, fråga på så ska jag försöka svara. :-)

Ha nu en riktigt bra måndag!

Tjohej

 

 1. Hej, jag är en tjej från Hjo som är sugen på att sätta i extensions, undrar hur mycket det kostar att göra det hos dig på salongen? :)

 2. Hej!!!

  Har en fråga till dig… Någonstans har jag fått får mig att du har 3 barn 1 pojk och 2 flickor…Dock har jag aldrig läst om annat än flickorna…Har jag fatta fel har du 3 barn eller inte??

 3. Vad kul att du ska svara på frågor! jag undrar som många andra om HÅR. Vilken hårförlängningsprincip använder ni mest på er salong? Lämpar sig de olika sätten på olika hår? Vax, ringar lim etc? Sedan undrar jag om du har tips på bra schampoo och balsam som gör håret lite mer glänsande?

  Kram Sofia

 4. Jag letar tips på bra hårfön. är ingen varje dag användare, men när jag använder den så vill jag ha en bra. Vill ha en med tratt så att jag kan fixa mina lockar. Har självlockigt hår, men blir ju snyggare ibland när man blåser med en bra fön. Men blir förvirrade när det är joniserande, dyrt, billigt, watt hit och dit? Så vad säger du som använder en flera gånger om dagen?

 5. Hej Johanna! Har aldrig kommenterat, men idag passade det alldeles utmärkt. Tänkte fråga dig hur storlekarna är på Clarks som du brukar göra reklam för? Är de naturliga i storleken eller? Kan inte se någon storleksguide där? Tackar för en bra blogg o skickar en kram

 6. Hej Johanna!
  Är naturligt blond (eller ja, mörkblond) och har färgat mitt hår mörkbrunt (som tillslut blivit svart) i ca 6 år. Vill nu ha tillbaks så nära min naturliga hårfärg som möjligt och har för en månad sedan varit hos frisören gjort massa folieslingor och en askig toning på det. Nu är det typ orange/gulidbrunt men jag vill ha det riktigt askigt blondt, hur ska jag göra?

 7. Frågestund!! Yippiee,precis vad jag behövde nu!! :) Min favoritprodukt ”Toni &guy curl balm” har tagits bort ur sortimentet!!!! Jag har använt det i flera år,MÅSTE ha det! Det gör att mina lockar blir mer kompakta och håret upplevs fylligare…det är som en kräm man klämmer in i håret!! Jag har tappat jättemycket hår i flera år o fått mycket tunnare hår…Denna kräm gjorde att mitt hår kändes tjockare,och fylligare!! Har du nå tips på nån liknande produkt????? Jag är desperat :))))

 8. Hej!

  Först vill jag tacka för en härlig blogg :)
  Jag har en fråga, jag har nämligen spikrakt hår i vanliga fall och väldigt glansigt, så när jag lockar de går lockarna ut inom en halvtimma. Jag undrar om de finns någon produkt som man kan ta när man har lockat håret för att de ska hålla? Hårspray är värdelöst, de glider bara ur håret och de ser fett ut! Undrar också om du har något förslag för hur man ska göra med sånt hår som jag har, som ser fett ut efter 1 dag? Och en sista fråga, lockar du ditt hår med plattång eller locktång? Eller har du lockigt hår? Dina lockar är väldigt fina iaf :)
  Tacksam för svar!
  Kram

 9. Vad tycker du om hemmatoningar/färg. Kvalité, hållbarhet? Är det värt att göra det hos frissan för 800 kr när en förpackning på Maxi kostar under 100-lappen?

 10. Har ett solblekt hår me aningen grått i hårbotten.. dock tonat väldigt mörkt men tack vare en resa nu så är håret ljusare..
  Oh jag känner för att ljusa upp det, hur går man tillväga??
  Tänker givetvis gå till frisör, men bleker man o sen färgar eller avfärgar man va är bäst o hur gör man.. vill inte ha jätteljust utan nån nyans ljusare – det väldigt mörka har kännts för hårt mot ansiktet speciellt när man blir äldre…

 11. Jag skulle vilja har några bra tips på torrshampon, det ska vara bra effekt som håller länge och inte klippar och gör håret konstigt. :)

 12. hej!
  jag undrar var din regnjacka o gummi stövlar kommer ifrån? har du testat Mary Kays hudvård o makeup?

  Kram johanna

 13. Hej Johanna!
  Jag gör ett nytt försök och ställer mina frågor som jag länge väntat på men aldrig fått svar :(

  Jag undrar ialla fall vad ni har för öppettider hos er på salongen?
  Hur mycket kostar det att klippa och färga ett långt hår hos er?

  Hoppas på svar :)

  Tack för en bra blogg..
  Kram//Maria

 14. Skriv din kommentar här! Jag tappar en massa hår efter att jag slutat amma. Har haft lätt självfall innan graviditeten, nu hänger det bara. Vet du om det finns något som kan få upp volumen och locka fram självfallet igen? Fin blogg du har!

 15. Jag vill med veta om skötsel, ”livslängd” och pris på hårförlängning.
  Sen undrar jag, vilket schampo rekommenderar du till ett lite torrt och livlöst hår? Är det schampo, balsam och inpackning i samma serie då? Utan massa kemikalier och skit i?
  Kram

 16. Tack för en rolig mysig blogg.

  Min första fråga handlar om hårförlägning. Har hört att de är ett big NO NO. Kostar tusentals kr och sitter i endast ngn vecka. Man ska inte kunna dra fingrarna genom håret och inte kunna duscha ordentligt. De är enbart besvärligt. Jag klippte av mitt hår innan sommaren då de va i brösthöjd (om man kan säga så) och nu är det axellångt. ÅNGRAR mig och vill ha tillbaka mitt långa hår. Prova Ricinolja i håret nu 3 ggr i veckan för de ska tydligen öka hårväxt samt göra håret starkar och tjockare. Ngn erfarenhet av de? Och sen undrar jag vad Ni använder får typ av hår till förlägning och om de verkligen är så farligt som alla säger och svindyrt. Hur länge sitter de i osv.

  Om man har klippt lugg och oxå ångrat sig har du tips på frisyr så man slipper har den framkammad och se ful ut :)

 17. Tips på bra hårborste.
  Du visar ofta tips på schysta frisyrer med flätor och sånt. Men då gör du det på någon annan. Tips på såna frisyrer när man ska göra det på sig själv – tycker det är jättesvårt…

 18. Hejsan Johanna! Gör ett nytt försök och hoppas på svar. Du är så otroligt duktig på makeup. Kan man komma till dig och få makeup (och frisyr)? :)

 19. Hej! Jag har en massa frågor om blondering som jag funderar på. Jag har blonderat mitt lite röda hår. Det blir oftast orange i benan när jag färgar utväxten. Ska jag ta den starkaste blonderingen som finns? För nu har jag den näst starkaste som finns på vanliga varuhus. Sista gången jag gjorde det fick jag kleta i utväxten 2 ggr och sjölja ur emellan. Då blev det bra, men det är ju ett jäkla jobb. Säg inte att jag ska gå till frisör för det har jag tyvärr inte råd med. Blir ju jättedyrt om man som jag måste bleka utväxten var 5-6 vecka. Sedan nu till hösten skulle jag vilja ha en lite dovare blond, vad rekomenderar du? Kan jag färga över mitt blonda och få rågblont, typ? Eller måste jag avfärga och krångla först? Hur gör jag med utväxten i så fall? Räcker det med färgen jag väljer eller måste jag bleka utväxten först och sedan pensla i färgen? Många frågor! Men jag vill ha tips. Kram Monika

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..