Lördagkväll och himmelsk Cheesecake!

God morgon söndag!  Efter en mysig eftermiddag igår med biobesök och fika hemma hos oss blev det en lugn och skön lördagkväll. TV kväll och jag somnade i soffan före 22..inte  kul sällskap men Lisa-Marie gjorde likadant i den andra soffan. Marilyn höll sig dock vaken betydligt längre med en skål godis och film på sitt rum.

Men en lördagkväll kan vara nog så mysigt att ”bara vara” och somna tidigt. Vaknade därför utsövd 06.40 idag.  Minns småbarnsåren när barnen vaknade före 06 oavsett om det var lördag eller söndag. Förstås. Usch… skönt när dom blir störrre och man kan välja själv om man vill gå upp eller inte. Hihi.

 

Jag ville testa en ny cheesecake, hittade den här på recept.nu Det är hämtat ur boken Taste by Louise och jag tror jag måste springa och köpa boken genast. Louise vann förra årets ” Sveriges mästerkock”, jag minns att hon var grymt duktig. Så ni blir inte besvikna på det här receptet som jag först tyckte verkade lite krångligt men efter att ha läst igenom och förstått hur jag skulle göra så var det inte alls svårt. Botten är magisk… krispig runt kanterna och lite segare i mitten. Havregryn, smör, ägg, bikarbonat och grovhackad mörk choklad. Ostsmeten är den klassiska fast man varvar med hyvlad nougat mellan smeten.  In i frysen i några timmar, felet jag gjorde var att jag trodde den var klar tidigare. Vi åt den ändå, fast den var lite väl rinnig. Några timmar senare testade jag igen.  OH.MY.GOD. Detta måste ni bara göra. Den är himmelsk med hallon ovanpå och garnera lite på varje tallrik.

Jättesuddig bild men jag skrattar så...

Skön lördagskväll! Barnen gillar gladiatorerna, jag tycker att det är sådär........ Skönt utan gran, fick hänga upp min ängel på ett ställe där jag hade en välborrad skruv redan innan... vågar inte ha den liggandes då den är så fruktansvärt skör. Men i veckan kommer jag ändra om lite, visst är det ändå ganska skönt när allt kommer ut även fast jag tycker det är för mycket stress för så kort tid.

LOADING..