Träning och viktnedgång, så här gick det

Igår kväll trotsade jag vädret och gick ut och sprang. När jag kommer ut så snöar det! Va? Jag blev väldigt förvånad men strundade i det och körde på ändå. Är man helt galen om man ger sig ut i det vädret? Nix, inte om man är inne i en bra träningsperiod, det finns aldrig några ursäkter och jag börjar känna mer och mer ett behov som jag nu fått in i vardagen och en bra balans.

 

Inte kul med piskande snöblandat regn men skam den som ger sig. Tror jag var helt själv ute och sprang i mörkret. Dock inte försent, klockan var runt 19. Skulle aldrig våga ge mig ut efter nio tror jag…

 

 

CRAZY!! Men så fantastisk skön känsla efteråt. Sprang ca 35 minuter och kunde springa betydligt bättre uppför billingebacken den här gången. Kondisen blir bättre och bättre!

 

 

Ha ha! Det bästa av allt, grymmaste jackan stod emot vätan, suveränt! Just den här rosa finns inte ute än, jag kommer meddela er när alllt finns. Bästa träningskläderna. MXDC sport.

Jag får drösvis med mail och frågor om hur jag kommit i form. Jag har precis gjort en stor intervju om allt detta därav jag inte vetat vad jag ska eller får skriva. Det kommer ett stort reportage framöver i en tidning som jag naturligtvis meddelar när den finns ute. Där har jag berättat mer ingående om min viktnedgång.
Men vill ändå skriva några rader då det känns så dumt att inte kunna svara er. Jag vill börja med några bilder som ni sett förut.
Jag tog tag i vikten när jag stod i ett omklädningsrum och provade ut bikini inför Barcaresan med Janne och jobbet för Love forever. Jag fick nästan panik över vad jag såg och bara bestämde mig. Ni tycker inte det är så farligt kanske, alla är olika och för mig var det inte bara vikten utan också mitt humör och mitt hemska sockerberoende. Jag var ofta arg, skickade psykmess till Janne utan anledning och var alltid hungrig. Och trött.
Lite suddiga bilder men det är ju tur så inte allt fläsk syns så väl. Jepp, här står jag och bestämmer mig. NUUUUUUU ska det bara ske.
Tror att jag väger ca 8 kg mer här.18 maj. Ni ska komma ihåg innan ni skäller på mig och tror att det är Janne som vill att jag ska bli smal… det är verkligen fel. MEN han gillar självklart att jag är i form. Vilken kille gör inte det? Men det som ni ska tänka på är att han faktiskt valde att bli tillsammans med mig när jag var som mulligast. Första helgen i februari….
Sen är han väldigt glad över att mina hemska humörsvängningar är borta. Inga mer psykutbrott haha…
Det jag gjorde i början var-
Tog bort allt socker. ALLT godis, kakor, fika. Inte en enda undanflykt eller ”unna sig”. Det ska bara BORT. Godis är big nono. Det ska bara bort så du kommer ur ditt sockerbehov. Socker förstör oerhört och binder fett, lägger sig på magen och gör dig deprimerad och irriterad. Jag tog bort skräpmaten, även där helt nolltolerans. Jag minskade ner drastiskt med gluten och kolhydrater. Framförallt, alla smörgåsar är katastrof för magen och dallret. Jag tog en nyttig kanske på morgonen och ägg, med grönsaker tex.
Maten är oerhört viktigt när du ska gå ner i vikt och börja förbränna, tighta intill och bygga muskler istället. Det räcker inte med bara träning, du MÅSTE se över din kost. Det går hand i hand.
Jag började med-
Förbränning. Powerwalk före frukost ca 3 dagar i veckan. RASKT. Du ska svettas. Löpning ca 3 dagar i veckan. Intervaller, jogging uppför i backar.
Lade till styrketräning efter ca två veckor, körde ca 2 pass i veckan och några övningar hemma efter löpningen. Planka, sitt upps, utfall mm.
Började äta mer protein, kött, fisk, fågel. Tonfisk, makrill är grymt bra. Ägg till frukost, ibland gröt av rågflingor. Mycket vatten, extra viktigt! Successivt vande jag mig mer och mer, tallriken krympte och jag var nöjd med en portion. Jag pratade ofta om mat innan har Janne berättat. Hela tiden var focus på vad vi ska äta, var konstant hungrig. Och väldigt grinig och svartsjuk…
18 maj. Mullig, ingen träning och åt-vad jag-kände-för.
Bilden nedan, 10 juni. Det släppte mycket bara på 3 veckor….
Bilden nedan, 6 augusti.
Här har jag fått bort överskottskilon, men nu började jag resan mot tightare och mer muskler. Låren är dallriga och slappa, svag rygg och svag rumpa. Nej det är INTE bara ytligt att man vill ha upp rumpan, det är en viktig muskel för hela vår hållning och rygg…
Mina lår vill jag få ordning på. Så här såg jag ut i september-
Ni ser skillnad va? Kroppen har tappat många kilon men resten är mycket träning. Diet räcker inte. Du blir slapp. Bilderna nedan är tagna förra veckan. Det är fantastskt kul att se resultatet efter hårt slit, belöningen i form av energi, endorfiner och bra kondition går INTE att beskriva. Magen, lår tar längst tid. PÅ mig släpper det fortast på armar och överkropp. Maten är A och O när man vill få ordning på kroppen. Räcker inte bara med förbränning. Jag älskar Olga Rönnberg-mamma fitness på facebook. Hon var tränare i Biggest Loosers, SHIT vilken grym kvinna hon är. Har mycket bra råd om kost och träning, samt stenhård. Hon är rakt på sak och det finns aldrig några undanflykter. Jag har även följt hennes blogg när jag tränat, leta upp henne på fb om ni vill komma igång tjejer! Känslan är häftiig när det blir resultat, muskler.
Låren börjar bli fastare och går inte ihop som om jag hade ett enda, no more slappa insidelår ever! Mer muskler och mindre fett och det ska bli ännu bättre. Ni som tycker det är ytligt, om jag säger så här, tänk vad stark och vilken bra kondis man får! Det förlänger livet med många år… Tro mig.
Ni undrar lite vad jag äter på dagarna-
Mycket protein för det behöver jag när jag kör styrketräning och jag blir mätt. Mindre kolhydrater med lågt Gi.
Frukost
Ägg, eller gröt iböand nyttigt bröd med lågt Gi.
Mellanmål
Bra frukt eller nötter, grönsaker, torkade aprikoser, proteindrink. Keso med nötter
lunch
Stort sett all husman, ingen korv eller skräpmat. Nötfärs, kyckling, fisk mm mindre kolhydrater mer protein och grönsaker.
Mellanmål, samma som ovan! Fast olika.
Middag beronde på hur jag ska träna eller inte-
Samma som ovan men mycket mindre kolhydrater om middagen är sent.
Efter träning, snabb energi tex en frukt.
Vill visa några bilder jag lånat av Olgas fb. Hur går det hemma, tränar ni eller kör ni var och en? Jag tror det är superviktigt att man tänker lika… Jag och J är ju lika intreserade båda två och då funkar även relationen bra. :)
SANT!
Också helt sant. Tänkvärt. Rumpan ger oss snygg hållning, vi orkar träna mer… you name it…
På fredag ska jag träffa Michael min PT, Annika Sjöös man, jag följde hennes träningsblogg när hon var här på amelia, imponerad av deras gemensamma träningsintresse.
Tror verkligen på att man tränar ihop eller iaf har det som ett stort intresse. Han har mailat mig hur jag ska börja träna framöver för att komma i den form jag vill. Oh.My.God. Nu blir det ännu tuffare men kortare styrkepass, mer högintensvt och min kropp kommer få som en starkare motor som han beskrev det. Innebär att jag kommer orka förbränna mer.
Men som Michael sa, ALL slags träning du gör ÄR bra. Oavsett med PT eller inte. Gör det du tycker om.
Det känns fantatsiskt att ha en Michael bredvid sig, på fredag ska jag få bekänna färg i Göteborg på hans gym. Sen ska jag hem till Janne! Jippie!!!!!
Men det som också har hjälpt mig otroligt mycket är Fitline. Jag dricker det morgon och kväll. Det gör att jag ökar förbränningen (nej ingen doping, används av elitidrottare) jag sover bättre, tar upp näring bättre och är SÅ mycket piggare helt enkelt. Vill ni veta mer, maila Linda som har hjälpt mig mycket om fitline. holmli@hotmail.com Min mamma har druckit detta i flera år. Nu förstår jag varför hon har sån energi.
Frågor? Jag är ingen expert men har gjort en resa som faktiskt inte alls var speciell jobbig. Bara positiv. Saknar inte godiset eller kakorna överhuvudtaget. DET är en ganska skön känsla.
Kan jag så kan ni! KÖÖÖÖÖÖR! Vi kör tillsammans här inne!
Mys ikväll, ingen TV på och premiär för julmusik. Tjejerna skrattar åt mig -du är sen i år mamma!
Säger god natt, nu ska jag sova gott. Hoppas ni gör det samma.
Puss
PS. Varför jag lägger upp före och efter-bilder är för att visa att jag har nått mitt mål. Alla är vi olika och har olika mål och var och en bestämmer själv över sin kropp och sitt liv.
Natti natti

 

 1. Sanna skriver:

  Jäklar vad grym du har varit !!!!!! Stor eloge till dig , du var vacker förut men nu ser du strålande ut . Och stark ! Wow ! Riktigt inspirerande ! Ha en fin sommar kramar http://www.sannaengstrom.bloggagratis.se

 2. Johanna, låren… hur fasen får man effektivast bort lårdallret?

 3. Lisa skriver:

  Grymt jobbat!

  Ha de bäst!

  God jul!

 4. Hallå jag tycker du har en skön blogg… Jag skulle bara säga till att din RSS funktion inte funkar. Ha det bra

Comments are closed.

LOADING..