Italienskt eller spanskt?

Torsdag och tillbaka i Skövde. Jäkla vinterväder, men om en månad ska jag ta med mig massa sol hem från Thailand till er tänkte jag :) Hoppas ni mår bra? Vad roligt att så många vill träna och komma igång. Jag blir lycklig av att se så många glada här inne. Positiv energi och livsglädje, det är underbart. Motion botar det mesta, tänk på det om ni har någon deprimerad som vän eller anhörig. Dra med dom ut på en runda.

Efter träningen igår blev jag hämtad av min kärlek och han hade förberett en god omelett hemma, visst är det lyx? Att få allt serverat när man är vrålhungrig efter ett pass.

Finns inte många som slår Jannes omeletter, han har dock inga recept. Han bara kör och tar det som finns. :)Mysigt att få sova ihop mitt i veckan, men det närmar sig helgen och vi båda ser så mycket fram emot just den här helgen. <3

Så till något helt annat. Jag har sedan några veckor börjat planera en stor kommande fest, det är ju någon som fyller 40 om ett tag… hehe. Nu är jag 39 några månader till och när dagen D kommer ska jag slå till med en stor baluns med mina nära och kära- eller rättare sagt helgen efter. Den riktiga helgen jag fyller skulle jag inte boka någonting sa Janne. Tjohej vad jag älskar överraskningar! ;)

Krönikan igår handlade om planering av fest. Vart ska man va? Vad ska man bjuda på? Hur många ska man bjuda? När jag fyllde 25 hade jag en stor fest på en restaurang här i Skövde och när jag fyllde 30 ännu större fest med band och underbara vänner i en stor festlokal också här i Skövde. När jag och min fina vän Kicki satt och pratade om detta häromdagen var vi överrens om att har man en stor baluns när man fyller 30 ska man slå den med råge när man fyller 40 ;-) Jag har alltid gillat att bjuda hem vänner och familj på stora middagar eller fester, som Janne brukar skoja om att jag har mer temperament än en svensk och där gäller nog kanske även mina intressen för matkulturen. Jag älskar att sitta länge vid matbordet med massa plock och umgås. Det är socialt och trevligt. När jag var liten grät jag varje gång gästerna gick hem. Så jag kanske har mer italienskt blod i generna än vad Janne har på riktigt hehe.

Men där är vi ju alla olika, jag uppskattar även lugnet och en mysig middag med bara Janne och barnen förstås men när jag väl fyller jämnt vill jag passa på att fira ordentligt. Det ska bli jättekul! Ingen 40 årskris här inte.

Nu tänkte jag därför fråga er fina läsare om råd eftersom planeringen är igång och jag måste bestämma mig för maten. Jag älskar italienskt och spanskt. Det kommer det garanterat bli, men jag skulle behöva lite hjälp av er. Har ni några tips på några riktigt smaskiga rätter, gärna tapas och småplock. Vill ni skriva ner något skulle jag bli glad! Snart ska jag lämna in detta till kockarna så maten ska bestämmas. Festvåningen är nämligen klar! Och det kommer inte bli i skövde den här gången….;)

Lunchen idag blev rester, kyckling med gorgonzola, mums!

Puss och TACK för att ni vill hjälpa mig, för det vill ni va? =) ni behöver ju dock inte skriva exakt mått osv .. Det får kockarna fixa ;) men kanske bara tips på något smaskigt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Hej Johanna! Misstänker att ni ska vara i Göteborg eller någonstans i närheten. Då ska jag ge dig ett jättebra tips. Gå in o kolla på ”Glada Kocken” i Göteborg. Här kan du beställa bla en jättegod medelhavsbuffé för 99 kr/person, då ingår utkörning, lån av porslin o glas, samt de hämtar grejerna (odiskade). Är ni väldigt många så är det väldigt riklitg tilltaget så är ni tex 20 pers så räcker det att beställa för 16 personer. Sedan kan man ”dryga ” ut med eget hembakat bröd, lite ost o kex mm. Lycka till med festen

 2. chris skriver:

  Personligen tycker jag spanskt är lite för tungt. Jag föreslår en medelhavsbuffe där du kan blanda grekiskt, spanskt och italienskt kanske. Oliver, sparris med vinegrett, tomatsallad, ljummen potatissallad, parmaskinka, pata negra, salami, ostpajer och mycket frukt. Bröd och ost så klart och små snapsglas med tiramisu och pannacotta(kanske toppade med passionsfrukt) till efterrätt. Det verkar ju även passa din nya kosthållning? Lycka till och jobba ine ihjäl dig man ska ha kul på sin fest. För den är för dig eller hur?

 3. Anita skriver:

  När jag fyllde jämnt hade vi olika pajer, skink-ostpaj, tacopaj, ostpaj och olika sallader till, olivolja o dressing. Blev mycket uppskattat! När min man fyllde förra året, hade vi ”falsk fläskfilé m svamp o rosésås”, kokt potatis och sallad 2 sorter till. Var oxå mycket uppskattat! ”Falsk fläskfilé”= Köttfärsrulle m goda kryddor i som man har rullat o steker fryst. Smakar o känns som fläskfilé. Hojta till om du vill ha recept, på FB är nog bäst eller maila mig. :-)

 4. Åsa skriver:

  Kul med fest :)

  Jag blir ju också 40 och jisses, hur sjutton gick det till ;)

  Ett jättegott tilltugg tycker jag är dadlar som du rullar en baconskiva runt sen steker man dem i pannan. Jättegoda även lite halvkalla.
  En sallad med kyckling, stek upp massor med kyckling, ös på ruccola och coctailtomater, hyvla parmesan och ringla lite olivolja över det hela. Snabbrosta lite pinjenötter och sprinkla över.

  Men annars så älskar jag småplocket mest, goda skinkor, melon, massor med ost, gärna hårdostar som parmesan, men den mjuka taleggion kan jag döda för :-D
  Lite hembakade grissini kan ju köksfolket få stila med!

  Hoppas du får en underbar fest!
  Kram Åsa

Comments are closed.

LOADING..