Lchf tacopaj, mysig helg och skönt träningspass!

Här kommer helgens uppdatering =) Var ju ett helt gäng drös med bilder från mässan så då kom detta efter lite. I fredags efter jobbet hade jag och tjejerna fredagsmys vilket inte var igår. Jag får nämligen numera tjata och be på mina bara knän att få liiite tid med mina tonåringar. SNÄÄÄÄLLA var lite med mami! Kompisar går före allt just nu och det är ändå skönt att dom har sina vänner, det är viktigt i den här åldern. Men jag var en happy mamma i fredagskväll. Vi skulle även gått på bio och sett ”Hur många kramar” men det var tyvärr fullt.

Vi bestämde oss för att göra Åses grymma Lchf Tacopaj.  Har ni boken? Viktminskning med lchf, så lyckas du! Jag har gjort så mycket gott därifrån och den här pajen är en favorit. Tjejerna älskar den också så vi var helt överens att det får bli fredagsmyset. Jag jobbade till 19 så det känns också bra att äta något lättare än en tung köttbit när klockan hade hunnit bli halv nio innan vi satt vid bordet.

 

Kommer ofta paket hemskickat, denna var extra söt som stod utanför dörren.

 

Tack :) Ska självklart testa detta.

Det är allt lite mysigt att tända ljus på kvällarna nu när det börjar bli lite mörkare och hösten känns på väg…. tyvärr eftersom jag älskar sommaren! För ett par årsedan gillade jag mer höst och vinter fast det var bara för då fick jag ta på mig mer kläder och slippa gå i sommarkläder och bikini. Hösten kan dock vara härlig luft och vackert men ligga på stranden eller springa en skön sommarkväll slår hösten och vintern utan tvekan tycker jag.

Mums! Botten är tunn och krispig, akta så ni inte bränner den bara. Jag förbakar den i 5 min så blir den perfekt. Mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk, smör, ägg mm. Blir inte alls så där stabbigt mätt man annars blir av en vanlig mjölpaj..

Lördagmorgon och jogging! Jag dricker gärna proetindrinkar, finns mängder på mmsport (kolla jordnötssmöret på första sidan! Gah vad gott.) och flera frågar vad som är bäst. Man får hitta det man gillar helt enkelt, jag dricker ibland casein ( mellanmål eller kväll, )  även  dietfuel, blandning av både snabbt och långsamt protein, lägsta fett och laktosvärden man kan hitta i ett proteinpulver! Tar den som mellanmål, kvällsmat eller efter träningen. Även grym som mellanmål om man vill gå ner i vikt. Finns många goda smaker och känner mig mätt. Även gott i smoothies.

På eftermiddagen efter tvätt, middag och lite fix åkte jag ner till Janne och ett soligt Göteborg! Först- energi inför nästa träningspass på gymmet. Jag laddar gärna med nyttiga kolhydrater då jag inte vill bli sjuk och träning bryter ju faktiskt ner kroppen, därför viktigt med mat direkt efter. Kolhydrater är en vikigt energikälla och för att bygga upp imunförsvaret men det finns nyttiga kolhydrater, jag gillar sötpotatis! Marilyn älskar det också så det blev lunchen i lördags.

Skär sötpotatisen som pommes och ringla över god olivolja, rosmarin och flingsalt. In i ugnen,  åh det är så gott! Jag stekte kyckling och tog guacamolen som var över sedan pajen. GOTT kan jag lova och bra energi före träning.

Göteborg och kulturkalaset! SÅ mycket folk och vackert väder kunde det nog inte bli bättre.

Vi åkte till Nordic Wellnes och körde ett svettigt styrkepass med Johan, Jannes duktiga kompis. Armar, axlar och jag körde även ben. Mage avslutar vi alltid med.

BEN! Stora muskler och jobbigt men skönt =)

Armar och ännu jobbigare övning. Johan är tuff och Janne kämpar! Det är verkligen jätteroligt att träna ihop <3

Mage….Tack Johan för alla tips, du är grym! Ser fram emot nya pass i veckan.

Mer bilder i nästa inlägg annars tycker ni nog detta blir för långt haha!

Puss så länge, måndag och skostart för många! Lisa-Marie börjar gymnasiet idag. Herregud så häftigt, hon var jättetaggad och glad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. AnnP skriver:

  Som motionär behöver man inte alla dessa pulver och bars! räcker utmärkt med riktigt mat, frukt, nötter och liknande.

 2. Louise skriver:

  Fasen va duktig du är Johanna!
  Har frågat om speglarna ni har på salongen, vart ni köpt dom?
  Tror inte jag fått svar på de, tacksam om du vill berätta.
  Ska öppna en ny salong nämligen o älskar de speglarna!!
  Kramellikram//Louise

 3. Maria skriver:

  Ja den pajen är riktig god och riktigt god att festa till det med till helgen.
  Ja den boken har jag också. Älskar åses supergoda recept. Hon är så duktig :-)
  Ha en trevlig måndag.
  Med vänlig hälsning,
  Maria

 4. Pajen ser riktigt god ut :)

 5. Anne skriver:

  Hej Johanna!

  Gillar att läsa din inspirerande blogg- tänkte bara höra om du kan rekommendera någon smak på diet fuel , så har man något att börja att prova?

  Kram Anne

Comments are closed.

LOADING..