Födelsedag!

Lisa-Marie har haft en mysig födelsedag trots en helt ”vanlig dag”, skola och allt. Jag tycker ändå man måste fira lite extra även om jag jobbar sent osv, det måste ändå kännas att man fyller år. Vi har som tradition att äta en extra lyxig middag och den som fyller år får välja vilken mat vi ska äta. Min lillasyster Linnea är alltid med oss och barnen älskar när hon är här då hon alltid varit som en ”liten extramamma”.

Jag och Marilyn smög upp i morse och jag hade förberett det mesta igår som stod framme. Vi bakade även mozartkulor och jag gjorde en saffranskladdkaka med en god glasyr på som jag vet hon gillar.

Inte ofta jag bakar men till kalas är det mysigt. Den här vita kladdkakan med saffran skriver många om och den är god tycker jag även med en glasyr över. Man rör ihop smör, socker på svag värme, äggula, saffran och sedan häll över på kakan som är extra god om den får stå ett tag tycker jag. Doften av saffran är så underbar! Baka var längesen och det är roligt men inget jag saknar från den ”gamla tiden”- ju mer jag bakade desto mer socker åt jag vilket inte jag alls mådde bra av. Men när det är något extra är det roligt.

Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon levaaaa….

 En trött Lisa-Marie fyller 16 år men väldigt, väldigt glad över sin present!  En iphone 5s och hennes gamla hade verkligen gjort sitt. Hon var väl värd en ny och den stod allra högt upp på listan. Jag kommer ihåg känslan när man önskat sig något väldigt länge och när man väl fick det var lyckan total. =)

Mozartkulor har vi alltid gjort sedan hon var liten och eftersom hon fyller i december har vi alltid lite julgodis klart till  födelsedagen. Nu för tiden är jag dock lugnare och stressar inte ihjäl mig inför kalasen som jag gjorde när barnen var små. Oj oj oj vilken kaos och jag skulle ha allt perfekt fixat från golv till tak. Blir genomsvettig bara jag tänker på det. Krönikan handlar just om det i morgon.

Efter skolan kom hon upp till jobbet för att träffa gamlamormor och gamlamorfar som ville uppvakta då dom inte kan komma på söndag när vi har kalas.  Gulliga dom är dom gamla men ändå så pigga och friska. Mormor hade bakat massa gott som vi kan ha på kalaset och alla ”vi barn” får även en gigantisk lussebulle, säkert 20 bitar på den. Det är tradition… <3

Sedan var tjejerna uppe hos sin pappa för att fira med honom, dom bor hos mig varje vecka då dom tycker det blir hattigt att flytta fram och tillbaka varannan vecka. Lyx för mig att få ha dom här så mycket. ;)  även om dom gärna är med sin pappa förstås så kan jag förstå att bo ”i en väska” fram och tillbaka är inte enkelt. Däremot är det bra när vi får vara ifrån varann ibland för vi tjejer kan ju vara ganska krävande..om man säger så :) Det är skönt när dom blivit ”lite äldre” och måste få välja lite själva. På helgerna är vi flexibla och bråkar inte om dagar hit eller dit men det är också sånt som blivit enklare ju äldre dom blir. Många undrar tex varför jag inte flyttar ner till Janne i Göteborg men jag kan ju inte det på några år och särbolivet funkar väldigt bra när man har tonåringar. Dessutom lika mysigt att ses varje gång <3

Efter jobbet åkte jag och Linnea och handlade och lagade  sedan hennes önskemiddag. Oxfile, klyftpotatis, bea och sallad med fetaost.

Vi hade en mysig kväll och maten smakade mums! Jag gjorde även en pepparsås till och ikväll åt jag även lite potatis. Kan vara det godaste som finns men därför håller jag mig enbart till festligheter.

Vår fina Lisa-Marie var glad över ”sin dag” och jag tror att hon fick den där födelsedagskänslan även om vi inte hade kalaset just idag. Mysigt att ändå äta gott och fira med lilla familjen. <3

Önskar en en God natt och god morgon. TACK för era fina Grattishälsningar till henne.

Puss och kram

(Många frågor både mail och en del kommentarer, jag ska beta av en del så undrar ni något över tex träning, produkter, hår mm så svarar jag under morgondagen.)

 

 

 

 1. Emma skriver:

  Hade varit kul om du kunde skriva några tips om hur håret växer snabbare och några bra produkter för det!

 2. Cissi skriver:

  Vart kommer dina byxor och topp ifrån?

 3. Lotta skriver:

  Godmorgon!
  Undrar om du vill vara snäll att skriva ut receptet på din Saffranskaka?

  Har en fin dag

  1. TS skriver:

   Håller med Lotta här, kan du va gullig o skriva receptet på den där saffranskakan….jag får gäster på lördag…..
   Kram

 4. Stort grattis till fina tjejen =) Vilken uppvaktining. Dottern här vill med ha en sådan telefon i julklapp. Den där saffrans kladdkakan lät jättegod. Har ett recept hem på en liknande, ska testa till jul. Hoppas du får en toppen fin onsdag.
  Kram fina <3

Comments are closed.

LOADING..