Hårförlängning

God morgon vänner!

Jag vaknade utsövd och utvilad strax efter 7, gud så skönt! Kanske inte vakna 7, men utsövd iaf. Jag och Lisa-Marie klädde granen igår och hade en skön fredagskväll, Marilyn var med sin kompis och sov sedan hos sin pappa. Bästa som finns är att gå upp när det fortfarande är mörkt och granen står tänd… mer bilder på granen kommer i nästa inlägg. Den blev så fin!

Här sitter jag och bloggar just nu, strax en PW!

Nu ska jag visa bilderna från när jag gjorde min kompis Linda fin i håret i torsdags kväll. För några år sedan lärde jag känna Linda när hon arbetade för Bonnier och hade hand om bloggarna, underbara tjej som jag är glad att fått lära känna, vi har alltid så roligt ihop. Hon har alltid haft tjockt och lång hår men för några år sedan blev det ”lite för kort” när hon klippte sig och de blev inte riktigt som hon tänkt sig. Hon frågade mig om jag gjorde extensions och om detta gick att fixa…Hon kom ner till Skövde och det tog sina timmar att fixa…

En söt Linda men som ville ha tillbaka sitt långa hår… =)

230 slingor gick åt och vi använde oss av Toupema vaxfästen, hon har tjockt och bra kvalite och då smälter dom in bäst. Har man lite finare hår är det mycket bättre med microringar.

Och så här fint blev det med lite längre.

När man väntar på att ” få ner sitt egna” är extensions väldigt roligt, det man ska tänka på är att låta håret vila om man gör det mycket. Jag har förlängt håret på Linda några ggr och under våren, sommaren låter hon det alltid vila. Nu har det kommit ner en bra bit och det behövs inte alls lika många fästen. Ju kortare hår och framförallt om du har tjockt och mycket hår, då går det åt mer.

Så här såg hon ut när vi var på Ladies night i slutet av oktober i år.

Jättesnygg och fin längd men nu ville hon ha ” de där extra långa” en omgång till. Extra kul när man vill locka och fixa lite.

Titta vad långt det har blivit från den först gången jag förlängde! Här är bilder från när hon var hos mig i torsdag. Nu gick det bara åt 130-140 slingor, 100 mindre än första gången vi gjorde. Så, spara ner era hår en bit då det blir mycket billigare. Jag använder mig av Toupema Belgal. 

Tadaaaa!

Snygging!

Vi hade en mysig kväll, nytta med nöje att sitta och fixa hår med massa prat och snack! TACK vännen för moet, nästa gång vi ses dricker vi bubbel för då är mina tänder nog inte nyblekta ;)

Jag använder mig av 4 olika nyanser då hon har slingor så det ska smälta ihop mer. Många frågor om just extensions och jag ska skriva ner några saker dom flesta undrar över.

Kan man göra extensions fast man har slitet och tunt hår? Beror på, jag säger hellre nej om det är tunt och slitet. Bättre man bygger upp håret med bra produkter innan. Speciellt blekt hår som är poröst. Tänk er för… bättre med clips nån gång då och då tills det blivit bättre kvalite.

Vad finns det för olika sätt att fästa håret? Det finns en hel del, jag använder mig av microringar och vax. Toupema som jag har haft på Linda är riktigt bra, det smälter ihop och har alla färger vilket jag gillar. Det är viktigt med rätt nyanser och jag blandar gärna då det ser mer verkligt ut.
Vilka sätt är bäst? Microringar passar dom som har lite ”finare hår” då det inte sliter. Man kan också flytta upp efter 2-3 månader och ha i det fler gånger. Viktigt-Borsta morgon och kväll med en borste utan piggar. Svinborste. Fläta när man sover.
Vax passar dom som har lite grövre hår, man kan också dela fästena som då blir tunnare slingor och smälter ihop snyggt. Blir inte lika ”tampigt”. Borstar man ofta så smälter allt ihop bättre. Finns det något fulare när det ligger i ”slingor”. Vax passar om man kanske bara vill göra nån gång, jag har alltid haft vax och älskar det men har ett ”starkt hår”. Så- båda är bra men beroende på din kvalite. Tejp är många som också gillar men det håller inte lika länge.
Vad kostar en hårförlängning? Beror helt på hur många man sätter i och vilket märke, vilken metod. Ska man förlänga och har normaltjockt behöver man oftast mellan 100-140 stycken. Pris ca 6000-9500kr  (Bra kvalité.)
Man kan också fylla ut vilket många gör om man inte vill förlänga. Perfekt för att få lite tjockare. Då kan man klara sig på 20-60 st.
Sliter det på håret? Som ovan- Borsta, sov med fläta, bada (helst inte) i saltvatten, använd värme/plattångsskydd. Borstar man håret noga trasslar sig inte fästena ihop sig för det är DET som gör att det kan gå av och när man ska ta bort allt kan det dels bli svårt att få ur det och det tar längre tid=blir dyrare. Så de är A och O att alltid borsta från botten med svinhårsborste.
Vad behöver man för produkter? Ditt egna hår får näring och fukt från hårbotten, det får inte dina extensions. Därför behöver man tillföra extra fukt, jag älskar KMS  moist repair som är en underbar kräm som ger massa fukt och gör det mjukt och lent. Tynger inte ner, man behöver pyttelite.  Jag klarar mig inte utan den här, mitt hår är extra torrt speciellt den här tiden på året. Tar i den när jag tvättat håret, handdukstorrt. Annars är det viktigt med värmeskydd/plattångsskydd.
Hur länge kan man ha i dom? Alltid lika intressant när man ser tjejer som har i håret för länge. De sliter jättemycket! Man ska faktiskt inte ha i dom längre än ca 3  månader för fästena har kommit så långt ner och det blir dragningar och det trasslar även lättare ihop sig. Det blir alltså mer slitage på ditt egna om du har i dom för länge.
Några frågor jag ofta får och hoppas ni fått svar.
Nu blir det en PW i blåsten och sedan ska vi höra julgodis!
KRAM på er
Dag 11 i utmaningen! ;) Det blir ett gäng situps strax….
 1. Anette skriver:

  Tyvärr tycker jag inte det är fint! Syns det inte är hennes eget.

 2. Heléne skriver:

  Johanna du är en otroligt kompetent frisör, allt du verkar göra blir bara så bra :)
  God Jul!

 3. Ulrika skriver:

  Hej!
  Härlig blogg och grattis till pt utb!
  Jag undrar vad du väger? Vet att muskler mm väger men kul att höra hur mycket du vägde innan du började äta och träna rätt och vikt nu?! Kram och god jul

 4. Hur är det att tvätta håret? Måste man ha speciella produkter eller funkar det med schampoo och balsam för typ torrt hår som ger mer fukt? Gissar att man inte skall tvätta det överdrivet mycket? Måste man torka det på något speciella sätt eller är det ok att låta det självtorka? Jag skulle förmodligen vara livrädd att det skall lossna eller så.. det blir ju rätt tungt när det är blött väl?
  Man blir i alla fall väldigt sugen på att testa det! Det blev väldigt fint på Linda, fina färger som blandades ihop! Kram

 5. Tack!!!! Älskar när du visar upp hårförläningar! Och extra stort tack för att du svarade på frågor! Nu blir det förlängning här med! Kram från Helsingborg

Comments are closed.

LOADING..