Kålpudding lchf – Himmelskt gott

Det blev ett styrkepass samtidigt som tjejerna var iväg. Idag körde jag armar och mage, min rygg är mycket bättre och Tommy (osteopaten) kan göra mirakel. Skönt att lyfta lite och jag trivs lika mycket på gymet som jag gör i mitt vardagsrum. =)

Avslutade med tre olika magövningar. Cykla med långa bentag, det ska nypa i magen ordentligt. 30 st , Vanliga crunch 25st. Tredje- som crunches fast du ska nudda högerhand högersko och vänster samma sak. (Biter i sidorna.)30 st Allt X 3 Gör det du klarar av och kan.


Grym middag!
Jag älskar vitkål och det är inte ofta vi gör kålpudding då det tar lite tid men denna var inte jobbig att göra. Den blev SÅ GALET GOD så jag höll på att smälla av =) Fick den hemma hos mina svärföräldrar för ett tag sedan och jag och Janne gjorde tabberas på alltihop. Nu gjorde jag dubbel sats då det är smidigt att frysa in- men förmodligen kommer det ta slut i ett naffs.

1,5 kg Vitkål 
50 gram Smör 
1 kg Nötfärs 
3 dl Grädde
2 st Ägg
250 gram Keso, avrunnen
1 msk Lökpulver (jag tog en charlottenlök istället) 
1 tsk Örtsalt
1 krm Vitpeppar
1 msk Buljongpulver
5 dl Vatten 

Såsen:

3 dl Spad från kålpuddningen
4 dl Grädde
Soja, salt och peppar

När jag gör gräddås har jag alltid i lite lingonsylt, det gör den ännu godare och låter den koka ihop ordentligt.

Till lunchen åt jag sallad och broccoli och hemma fanns potatis som tjejerna åt till.

Receptet hittar ni här. 

Hoppas ni får sova gott och en god morgon.
KRAM

 

 

 

 

 

 

LOADING..