Halv åtta hos mig i Göteborg och vilken lyckad kväll!

Igår var det äntligen dags för min tur att ha middagen för mina vänner som varit planerad så länge. För er som är nya på bloggen så kör vi ett tema ”halv åtta hos mig” och har nu kört tre vändor. Det är fantastiskt trevligt då vi äter en tre-rätters middag som ska vara lite extra och vi njuter av gott att dricka men framförallt så har vi kul!  Ni vet ju hur det är… Alla har fullt upp så det är alltid svårt att annars hinna ses. Eftersom vi alla är intresserade av matlagning körde vi igång denna lilla klubb och vi får även chansen att hinna ses.

Så kul att tjejerna ville komma till Göteborg och några har inte varit i Jannes lägenhet innan, så smidigt för dom att hoppa på tåget från Skövde och bara några minuters promenad…. roligt att bo centeralt så det är enkelt för gäster att hälsa på.

När man har middag är det ju som ni säkert vet galet fullt upp så det blev tyvärr inga blogginlägg i helgen. Nu får ni istället ett megalångt så hoppas ni orkar läsa ända ner…

Jag och Janne började lördagen igår med en härlig PW före frukost, vilken värme och vilken lördag. Eftersom jag skulle vara inne och laga mat  kändes det skönt att komma ut för att få energi och motion.

Sedan dags för en del fix på stan… blommor, systemet, Ica för tredje gången och lite smått och gott…. man glömmer hälften och får springa ut igen. Snacka om stress när hela Göteborg dessutom är ute på stan.

Outfit blev jeans och jacka (second female) från Isacouture. Rabattkoden har ni va? 20 % skriv toftby20 vid kassan så dras rabatten av. (Dock inte marlene birger)  Skor med nitar där bak som jag visade förra veckan är från modesto och där har ni också rabatt fast Toftby20 (stort T) vid kassan.

Det var inte fy skam att ge sig ut igår…. så mycket folk som satt runt kanalen och njöt av solen.

Jag var som tur var klar i tid och så skönt när man planerat in allt i det minsta detalj- inte vanligt annars vad det gäller mig kan jag säga. Jag brukar bli handlingsförlamad och glömma av typ vad jag ska göra till slut och bara yra omkring.  Jannes nya kök gör mycket…. även om det inte är så stort fungerar allt och grymma grejer är skönt.

Här kommer bilderna från min middag med finaste kompisarna!

Kyld champagne är det bästa.

Rosa och lite sommrig dukning.

Krispiga jordgubbar, choklad och bubbel är aldrig fel.

Min festoutfit blev skinntights (second female) och Marlene birger tunika,(saheli) matchade ju servetterna =) Mina skor är juveler som kom fram när vi rensade, hade tröttnat på dom för flera år sedan men nu älskar jag dom igen, hehe. Köpta i Köpenhamn. Rosa armband jag virat är ICON.

Välkomnaaaaaa fina tjejer! Linnie bakom kameran.

Gissa kött? ;)

Till förrätt blev det färska pilgrimsmusslor (som jag hade marinerat före) med basilikasås och parmesanbröd. Gott att ringa lite smör från pannan över. ÄLSKAR pilgrimsmusslor och det blev väldigt omtyckt. Stekte bara en halvminut på varje sida. Kommer man på middag till Göteborg får man fisk  och skaldjur från Feskekyrka, där var jag igår ch hängde på låset vid 10 för att få fina grejer. Och vilken fisk dom har där…. jesus alltså. Älskar att gå där inne och bara njuta av atmosfären. Duktig personal som kan sin sak.

Vill ni ha recept på hela middagen gör jag det i ett separat inägg. Blir för långt annars…

Varmrätten blev färsk Tonfiskfile jag marinerade i några timmar, olivolja, chili, vitlök, lime mm. Grillade dom sedan hastigt i grillpannan en minut på varje sida. Får INTE stekas för länge då dessa godbitar ska helst vara rare, gästerna önskade också rare som tur var. ;)

Jag hade gjort en wasabikräm till och till detta är det gott med soja och frästa grönsaker, det blir fräscht och lite asiatiskt.

Detta blev en riktig höjdare, fisken var helt jäkla fantastisk. Så glad att jag lyckades och att gästerna tyckte det var jättegott. Har aldrig vågat ge mig på att bjuda på en sådan här rätt då jag varit livrädd för att förstöra fisken…. och det vill man inte. Tänk vilken ångest att ha gäster som sitter och väntar och så bränner du av stekpannan och hela skiten blir förstörd. Fy vad svettigt, haha!

Stark sås och soja samt mycket andra smaker kräver sötma så det fick bli ett riesling vin som är bra till sådan mat. Jag dricker dock inte vitt vin men fick tips att detta skulle vara bra, tjejerna tyckte om det så det var så skönt när alla smaker klaffade. Eftersom dom kom strax efter 17 hade vi många härliga timmar med så mycket skratt, bra musik och mycket att prata om som vanligt när vi träffas.

Fina tjejer!

TACK snälla ni för allt jag fick! Nästan som att fylla år!

Ännu mer…. blommor, fina viner, goa örter man kan ha ute och jättetrevliga olivoljor och massa gott.

TACK än en gång för allt! Gulligt av Linnie att även ha med gott till våra tjejer och Janne fick en parmesan som vi ska testa snart. Hon arbetar på delikatesshandel.se och spännande att få presenter där ifrån. :)

Dags för dessert…..!

Jag fick tips av en kund till mig som alltid har så mycket spännande maträtter och recept att dela med sig av. Detta verkade så spännande ….nämligen lakritspannacotta!  Det går bara inte beskriva hur gott det var och tack och lov gillade dom även detta. Puh. Spännande smaker och visst är det gott med en mumsig dessert ibland. Jag njuter extra mycket vid speciella tillfällen eftersom jag inte äter sött så ofta längre. Detta måste ni bara bjuda på. Hallon och citronmeliss med pudrat florsocker på.

Lite senare blev det kaffe,  tryffel och en god drink, lagom mätta kan jag säga och eftersom vi träffades så tidigt kände vi för att röra på oss lite efter 23… Vi gick därför till vackra Dorsia som ligger bara några minuter bort. Men före det skulle vi skriva poängen som vi alltid gör men mest för en kul grej. Är det halv åtta så är det. Vi har ett förseglat kuvert för varje middag och den här middagen var alltså den sista och då skulle vi också räkna ihop alla.

Vi räknade och alla fick snarlika men gissa vem som vann……………..?

Men det var ju jag?!? Som fick högst hahaha…Helt otroligt! TACK SNÄLLA gulliga vänner för det!! Vad glad jag blev att ni gillade min middag!

Tips tjejer, samla ihop några stycken och kör en ”halv åtta hos mig” runda, ni får sitta ner och njuta av grym tre-rätters och umgås… är så glad att vi har gjort detta och nu var det tredje gången. Ser fram emot 5 middagar igen framöver då vi ska köra en runda till men då ska vi bjuda in våra respektive första middagen =)

PÅ Dorsia är det mysigt, vacker inredning och trevlig personal.

Sedan gick vi en sväng till LIPP och Glow, ni var många följare och läsare som kom fram igår. Vad roligt att träffa er!

När vi bad bartendern fota så var det fler som ville vara med på bild och då hamnar man även här på bloggen =)

Puss och kram än en gång och tack för en underbar kväll!

Varit pigg som en mört idag och varit ute i många timmar, jag städade och fick hjälp med att fixa det sista igår så det vara bara att dammsuga idag. Skönt att vara uppe i tid så inte hela söndagen går till spillo… jag har gått över 1 timma i solen och sedan kom Janne. Ska visa vad han var med om för grymt äventyr igår. Kommer i morgon, för nu ska jag krypa ner.

I morgon blir det gympass på morgonen och Roddintervaller. Planera era pass och ha alltid en blan B!

Puss på er

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Jag vill gärna ha receptet på middagen!! Såg mer än gott ut och skulle gärna vilja prova på samtliga rätter :D

 2. Eva skriver:

  Vilken härlig middag..så duktig du är..Grattis till vinsten! ;) Undrar var ljuslyktorna du har på bordet kommer ifrån..Superfina!

 3. Carola skriver:

  Hej, vill gärna ha receptet på efterrätten!

 4. Marie skriver:

  Hi hi…..men va lustigt! Jag dricker heller inte vitt vin men äääälskar bubbel och rödvin. Oj va kul vi ska ha i Italien ;-)
  Vet du vilken modell du har på dina ray-ban? Är det Aviator eller den lite mindre modellen Cockpit?

 5. Helene skriver:

  Jag håller med om efterrätten låter super smarrig:-) du får gärna lägga ut receptet. STOR KRAM

Comments are closed.

LOADING..