Avfärgning och ju kallare färg desto hårdade intryck.

Hej vänner!

Idag har jag jobbat på salongen i Skövde, nu är det många som vill bli fina inför vår och sommar. Ni som vill boka tid-jag är där efter 11 men ledig onsdagar. Varannan onsdag är jag på main i Göteborg och nu finns det fler tider fram till den 4 juni ni som vill boka. På lördag ska jag göra fransförläning hos Linda vår duktiga lärling som även är grym på fransar. Så kul det ska bli! Visar er resultatet efter.

Min duktiga dotter har faktiskt börjat hjälpa mig lite på salongen, hon går frisörutbildningen i Skövde men jag hinner sällan ta hand om kunder som vill bli festfina tex på en fredag eller lördag.  Hon är grym på att tex att locka och göra det festfint så det håller. Många vill kanske ha hjälp med just lockar, styling om dom ska på fest eller gå ut. Vill ni ha hjälp en fredag em tex eller lördag så kan hon fixa er för bra pris på salongen beroende på mängd hår och tid.

Dessa bilder ovan är ju mycket lockar om man vill det men hon gjorde min kund en lördag för ett tag sedan som bara ville ha lite soft, superfint blev det.

Tips om ni vill ha helgfrisyr och kanske svårt att fixa själv-Hon hjälper er och är en go och duktig tjej. 0500-489511 är det till salongen. Vågar inte lämna ut hennes nummer här, hehe.

Mittt lilla troll är inte så liten längre. Idag klippte hon mamma och syster, skönt att hon tar över familjen nu, hihi.

Igår när jag var på main fick jag ett ryck efter jag slutat. Jag ville bli ljusare. När jag bestämt mig för något måste det ske nu, helst igår.

Jag gjorde en avfärgning men en skonsam som alltså inte är ren blekning. Jag ville få upp det ca 2 steg. Så det var bara att blanda ihop och pensla på.

Snyggt! Sedan ska det sitta en bra stund men man får ha koll för det kan gå fort.

Många färgar sina hår hemma och tänker inte på att man bara ska lägga i utväxten- Man ska inte lägga på längderna som redan är färgade. Färg adderar så för varje gång du lägger på längderna så blir det mörkare och mörkare. Till slut är det sotigt och matt, inte alls snyggt. Ju mer pigment du har på dina längder, desto svårare att få bort, nästintill omöjligt.

Tänk på det om ni färgar själva, jag rekommenderar dock att ni går till en frisör men om ni gör det hemma så var försiktiga

Upp till ett år kan man säga att det tar att bli ljus om man är svart med mycket pigment. Man måste göra det i omgångar och det är SKITJOBBIG behandling. ;)

Många lager färg, kanske färgat mörkt i många år- flera nyanser dyker upp och det blir som en lejonman när man avfärgat första gången. Man släpper förstås inte ut kunden så, man lägger sedan på en ny färg och toning för att få ett jämnt resultat. Det tar tid och det blir dyrt tyvärr.

Man måste bygga upp håret med bra produkter med protein och keratin, tex K-pak. Efter ca 6-8 veckor kan man göra det försiktigt igen. Så får man hålla på. Oftast kommer det fram mycket röda pigment, jag tycker det är snyggt men man får se till att det är jämt och inte fläckigt.

Kunder är ofta rädda för ”värme” i sin nyans men har ni tänkt på en sak?

Ju kallare ton, desto hårdare intryck och vi som blir lite äldre vill heller inte att linjer och sånt syns mer än vad dom redan gör. Men ju mörkare och kallare färg, desto mer syns dom. Tro mig, jag har sett många i stolen och jag har också fått många att bli lite varmare så det blir mer lyster och finare till hyn. Efteråt får dom ett helt annat utseende!

Det är inte många som passar i en kall mörk färg speciellt i vår ålder och uppåt. Drottning Silvia är ett bra exempel för att förklara färgskalan- Hon är ”vinter” och klarar vitt och svart, inte heller många som gör det till hudtonen.

När jag är mörk ser jag svullen och hård ut. Jag har dessutom väldigt mörka nästan svarta bryn i mig själv, dessutom för smala så jag breddar dom alltid men gillar inte att dom är så svarta.

När jag är ljusare i håret trivs jag bäst och det får gärna vara väldigt varmt och guldigt.  Nu när våren är här och sommaren är på g så ville jag bli ljusare igen.

Jag lägger aldrig färg på längderna så det är enkelt att få bort, denna gången tog jag avfärgningen som Valentina har och det blir SÅ JÄKLA BRA! Sliter inte och man får en jämn och fin ton.

Jag nyanserde även en kall ton efteråt för att dämpa det en aning.  Det blev lite väl kopprigt. Mitt mål var nötigt och ljusbrund med ljusare toppar och jag är jättenöjd med resultatet.

Denna avfärgning är grymt till tex dom som bara vill ljusa upp en aning, dom som är mörka men vill ha upp det något steg. Blir så bra!

Före och efter.

Ser ni färgen på mina bryn? Jag lade på lite färg och ljusade upp dom. =) Blev mycket varmare till alla andra färger. Bredare gör jag dom också förstås. Klarar inte av smala streck till bryn. Men vi noppade ju sönder dom på 90-talet men det finns ju smink. ;-)

Underbart! Med lite färg i ansiktet blir det bra att vara ljusare.

Vad tycker ni? Vill ni fråga om färg så fråga på!

Nu ska jag slänga mig i säng, tjejerna har städat och packat mycket i sina rum och vi har fått massor gjort här. Nedräkning… några veckor kvar till flytt, tjoho!

Puss och kram

 

 

 1. Hej!

  Utväxt absolut- inte längderna dock. Det går inte!
  Dom adderar ofta och färgen kan bli helt skit eftersom dom oftast är så behandlade redan innan.

  Trist att lägga mycket pengar på bra hår och sedan får en fel färg..
  Så lägg bara i utväxten utan att komma på fästena! Inga problem :)

  kram Johanna

  1. Hej :)

   Finns inget märke för att ljusa upp svarta bryn ;)
   Jag tog färg på salongen och högre väteperioxid annars går det inte att ljusa upp.
   Man måste testa sig fram om man tål det, för det krävs starkare grejer än 3 % som vanlig fransfärg innehåller. :)

 2. Hej! Snyggt det blev! Jag har också smala ”söndernoppade” ögonbryn. Hur gör du för att få dem bredare? Penna? Pensel? El funkar det att färga så att de ser bredare ut? hårdnade för en bra blogg! Kram Ulrika

  1. Hej Ulrika!

   Ja vi är många som noppar sönder dom. Inte snyggt :)
   Jag tar en mjuk sned tunn pensel och en ljusbrun matt skugga, sedan målar jag suddigt försiktigt lite över s det blir bredare. Mycket snyggare och testa får du se, fota så ser du lättare och jämför!!
   Man får ett helt annat utseende. Mycket snyggare och ögonen kommer fram!

   Lycka till!!

   kram

 3. Hej. Jag läser din blogg och tycker den är bra , men vad har jag missat?? Ska ni flytta???
  Med vänlig hälsning Marie

  1. Läser inte alla inlägg tydligen hehe ;)
   yes, det ska vi!!! Grym lägenhet men du får läsa i inlägget för en vecka sen ungefär så ser du mer :)

   kram Johanna

 4. Hej! Duktig du är! Vad heter avfärgningen och finns den att köpa som privatperson? :-) mvh

  1. Tack snälla!

   Nej man kan inte göra det som privatperson. Ingen enkel behandling som man måste göra hos en frisör.

   kramar Johanna

 5. haha, låter som jag :) har jag fått en ide ska det ske direkt, helst innan. På gott och ont. Ibland blir det jättebra, ibland mindre genomtänkt….du blev ju jättefin. Skulle med vilja fixa håret inför våren. Om du bara bodde närmare hade jag bokat tid hos dig direkt.
  Hoppas du får njuta av fredag nu. Kram sötis <3

 6. Hej!
  Va fin du blev i håret , o även ögonbrynen!
  Du är verkligen duktig, det blir så lagom o naturligt. Ger ett varmt o mjukt intryck tycker jag.
  Jätte snyggt nu i vår :-)
  Håller med dig om att smala ögonbryn är fult, vill också ha lite ”bredare”.
  Proffsig hon är L-M ;-) fina lockar hon gör!
  Vill så gärna komma till dig o bli klippt o fixad o bara ge dig fria händer. Ska försöka med detta. Känner mig så tråkig ibland o vill så gärna göra nåt!
  Ha en bra dag Johanna! / Camilla

 7. hej på dig! finns ju en avfärgning i handeln idag som heter colour b4, något du känner till? Och fungerar denna? ha det gott, Linda

  1. Allt i handeln är långt ifrån det vi arbetar med och avfärga hemma råder jag alla starkt ifrån.
   Ingen lek att ta bort färg hemma då det blir många olika färger och sedan ska man försöka korrigera det.

   Avstå det och spara hellre och vänta tills du kan göra en behandling hos en duktig frisör.

   Värt varenda öre, tro mig. Jag har sett hår som gått av när dom försökt hemma.
   kram Johanna

  2. Hej

   Jag vill inte säga emot en frisör men jag måste säga att jag själv testat detta märke då jag var väldigt mörk i håret och ville bli ljusare. Det är mycket skonsamt detta märke och slet inte alls på mitt egna hår. Det finns massor av videos på youtube som visa före och efter bilder och hur de gjort för detta. Märket finns att köpa billigt på amazon eller ebay. Jag köpte ett paket av den starkaste avfärgningen samt ett paket av den mildare och hade i ett par dagar efter. Fick sedan tips om att köpa en askblond färg för att jämna ut ev ojämnheter och jag blev kanon i mitt hår. Så det går.

   Men, såklart är det alltid enklast att gå till ngn som vet vad den gör men just detta märket kan jag säga är riktigt bra!

 8. Hej Johanna! Vad använder du för färg till ögonbrynen. Alltså för att ljusa upp dem?

  1. Hej Åsa!

   Kolla svar på den andra frågan här som jag svarade på om just detta :)

   kram

Comments are closed.

LOADING..