Svar på era frågor…

Hej! Nu är jag åter i New York efter ett par fantastiska dagar i Miami. Jag älskar verkligen den staden också. I stort sätt gillar jag verkligen USA, saknar att bo här och undrar om jag någonsin kommer känna mig lika hemma i Sverige som jag gör här…

Hursomhelst, nu skulle jag svara på era frågor och inte babbla på om annat…och för er som inte hann med att skicka era frågor är det bara att fortsätta nedan i kommentarfältet så svarar jag allt eftersom.

  • Karin

    Anmäl

    Jag vill ha tips på hotel, bra beläget och inte alltför dyrt.

    SVAR: Hej Karin, Miami eller New York? Alla har olika budgetar och vad som är billigt för vissa kanske är dyrt för andra så du måste vara lite mer specifik. Bästa tipset är att gå in på hotels.com och titta. Sedan när du bestämt prisklass kan du fråga så ska jag ge ett par tips i din prisklass. I New York är mitt favorithotell nog The Standard, Soho House eller Mercer Hotel om man vill vara downtown eller The Peninsula för Midtown eller The Mark och The Lowell uptown. Men det är riktigt dyra hotell och jag har själv inte bott där utan bara hälsat på när kompisar eller familj besökt och de bott där. I Miami gillar jag The Standard, The Mondrian och The Raleigh (samt nya Soho House) och Fontainbleu.

  • Freddie

    Anmäl

    Åh perfekt…! Jag och min sambo sitter just nu och pratar om vad vi ska göra nästa jul då vi blir utan barn (delad vårdnad=varannan jul). Jag har aldrig varit i NY men sambon varit där med jobbet i ett par dagar och dit vill vi nästa jul :-) Mina frågor blir då vart ska man bo om man kommer vara där ca 1vecka och vill bo med amerikansk julfeeling men ändå inte för dyrt. Hur ”öppet” är det i affärer osv runt julhelgen? Vad är sånt man inte får missa i jultider? Har så mycket frågor men jag har en känsla av att om jag bara följer bloggen noggrant i ett par veckor nu kommer jag få reda på allt jag behöver ;-)
    Hoppas du får en underbar jul tillsammans med din kärlek och vänner!!!

    SVAR: Hej Freddie, när det gäller hotell säger jag samma som till Karin. Låt mig veta lite mer exakt din prisklass. Det finns många underbara hotell men det är ju rätt dyrt. Bokar man i god tid kan man hitta bra priser. Jag rekommenderar att ni tittar på hotels.com eller www.kiwicollection.com På Kiwi finns mer exklusiva och hotels.com finns alla prisklasser.

    Den 22a, 23e och 24e är allt öppet. Folk julhandlar som galningar och det är både kul och lite jobbigt :) Den 25e är allt stängt men sedan är allt öppet igen. Det finns alltid lika mycket att göra i New York oavsett årstid men skridskor vid Rockefeller center och varm choklad på det är ju inte helt fel. Central park är också mysigt…kolla in bloggen nu i dagarna så får du se vad vi gör.

  • Katarina

    Anmäl

    Så bra att du kör en frågestund om NY just nu, vi håller just nu på att planera en resa till New York och hoppas komma iväg någon gång i jan-febr.
    Om man bor på 38th – 39th street på Manhattan, bor man väldigt off då eller är det gångväg till någon sevärdhet?
    Vi blir bara där i 5 dagar så kom gärna med tips om ”måsten”
    min tonåriga dotter vill gärna till Victorias secret, vart ligger det? Kom gärna med tips om både märkesbutiker och malls som du kan rekommendera
    vi är allergiska, vet du om man får ta med sig mat om det är incheckat?
    något speciellt man bör tänka på innan man reser?

    SVAR: Hej Katarina, nej ta inte med mat! Det får man inte. De kommer de beslagta i tullen tyvärr men det finns mycket allergiker här och all typ av mat för diabetiker, allergiker, gluten och laktos intolernta så oroa er inte för det. 38-39e gatan är bra. Allt är bra i Manhattan för man vill se både uptown, downtown och midtown (där ni bor). Times square ligger ju nära beroende på om ni är på östra eller västra sidan då. Annars är tunnelbanan jättebra och snabb och taxi billigt.

    Victoria Secret finns över hela Manhattan. Ni kan googla den närmast er men det finns en stor på 57e gatan mellan 5e avenyn och Madison eller om det är Madison och Park. Stora malls ni bör gå till är Bloomingdales på 59e och Lexington avenue, Macys som ligger runt 34e gatan och 7e avenyn, Sax Fifth avenue (riktigt dyrt men kul att se) Barneys som också är väldigt exklusivt på Madison och 60e gatan. Samt bästa tipset är att gå till Century 21. Det är en outlet på Manhattan. Finns en vid Wall street och nära Ground Zero om ni vill se var World Trade center låg eller finns tydligen en ny vid Lincoln Center (60e och Columbus) ska själv gå dit i dagarna. De har alla märkeskläder, men man får ha tålamod och leta ibland hittar man massor ibland ingenting.

  • Lotta

    Anmäl

    Vi är en 4-pers familj som snart flyttar till NYC. Frågor som rör boende: finns det något ”billigare område” på Manhattan? Finns det något sätt att ”lånbyta” med någon som behöver boende i Sthlm innerstad under ett par år? Helt enkelt, finns det något svenskforum för detta? Har inte hittat nåt på nätet..

    Var hittar man expats i NYC? Vet du någon bra konstskola på Manhattan?
    Tack hälsar Lotta

    SVAR: Hej Lotta, vad kul att flytta hit! Jag rekommenderar att du kontaktar svenska kyrkan för alla frågor angående expats. Nu var det snart 10 år sedan jag bodde här och jag är inte så insatt i just det. Det vimlar av svenskar och på något sätt lyckas man alltid springa på varandra för Manhattan är rätt litet i alla fall. Konstskola…kan tyvärr inget alls om konst, men det borde du kunna googla fram.

    När det gäller boende är allt rätt dyrt men dollarn är ju låg nu. De flesta som flyttar hit flyttar ju för skola eller jobb så jag antar att du eller din man fått jobb här och då borde de hjälpa er med boendet. Jag tycker att Upper East Side är otroligt trevligt och om man inte vill spendera massor kan man titta runt 1:a och 2:a avenyn och lite högre ”upp” tex ovanför 86:e gatan ända till 94:e är trevligt. Lower East side är väldigt artistiskt och börjar bli dyrare men där kunde man hitta kap förrut. Jag älskar Greenwich Village, men det är nog lika dyrt som överallt annat. Jag har inte kollat bostadspriser på så länge eftersom jag inte bott här men jag råder dig att kolla nätet samt höra med din eller din mans arbetsgivare också. Hoppas detta hjälpte lite i alla fall…

    P.S Harlem och Upper West side är ju billigare men vet ej om ni vill bo där?

  • anne

    Anmäl

    Vad är det bäst att boi NY om man vill ha gångavstånd till de stora attraktionerna? Finns det ok budgethotell?

    Är det barnvänligt på resturanger el är de portade?

    Var bodde du i Miami?

    SVAR: Hej Anne, det finns många barnvänliga restauranger så där kommer ni inte ha några problem alls. Barn hänger med på allt på Manhattan speciellt downtown kidsen så det borde gå bra. Budgethotell finns det massor. Kolla hotels.com.

    När det gäller var man ska bo så spelar det ingen roll. Alla attraktioner ligger över hela Manhattan och jag personligen tycker att även om de typiska turistgrejerna ligger i midtown och turister normalt sett bor i midtown kan man lika gärna bo up- eller downtown. Finns så mycket att se och göra över hela Manhattan och det är enkelt att ta sig upp och ner med tunnelbanan.

    I Miami bor jag ofta hos vänner (som denna gång) men nu med Anderson ska vi bo på The Raleigh i South Beach.

     

    Tack för denna frågestund och nu är det dags för mig att sova! Godnatt på er och så hörs vi imorgon.

 

  1. Tack Josephine! Vad du är generös med din kunskap och tid. Greenwich Village ska vi kika på, det ligger”rätt” i förhållande till jobb och barnens skola. Får se om vi hittar nåt som passar oss. God Jul på dig och mannen! Kram Lotta

  2. Jag vill gärna komma med ett tips till alla er som letar hotell, flygbiljetter osv. Gå in på den norska sidan http://www.finn.no och välj ”reise”. Det är en sökmotor som finner fram de bästa ”deals” som är på marknaden. Hotels.com, bookings.com, venere.com osv. You name it. Allt ligger där och jag sparade i somras flera tusen på en resa genom att gå in där. Men kom ihåg att priserna är norska :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..