Vinn en julklapp från New York!

Nu tänkte jag ta en liten ”break” från allt New York och höra med er vad ni bakar och lagar där hemma? Jag fick lussebullar igår och det  var underbart. Det fick mig att sakna Sverige litegrann- hör och häpna. Vad lagar ni för julmat om någon? Bakar ni också? Tänkte att ni skulle få dela med er av era julbak, stök och matlagning, ta en bild och bästa bilden vinner en julklapp av mig från New York.

Så här gör ni:

1. Skriv i kommentarfältet hur och vad ni gör hemma i bak och matväg inför och under julen.

2. Maila en bild på ert/era mästerverk till josephinegenetay@hotmail.com

3. Tävlingen pågår till juldagen kl 18.oo svensk tid.

Jag kommer sedan dra en vinnare, publicera er bild och när jag återvänder från New York den 10 januari kommer ni får er julklapp.

Aningens sent, men ända från New York! Lycka till!

 1. Beror på vad man menar med jul ;) Dagen före 1:à advent bakar jag alltid med vänner. I år blev det polkacookies, kardemumma tryfflar, saffransdrömmar, långpannelussebullar med äpple och mandelmassa, glöggkola och pepparkakor. Förra helgen gjorde jag Rocky Road och gav mina vänner som julklapp.
  Till julbordet i år kokade och griljerade jag skinkan. I år blev det Ernst vilda skinkgriljering med enbär och rosmarin. La även in sill efter mormors recept. Supergott! Det var nog det hele!

 2. Hej,
  Håller faktiskt på att baka på själva julafton….
  Bor i Holland och firar julen här, min familjen firar i New York hos min syrra. Eftersom det är väldigt kort julhelg i år så kunde jag inte åka med tyvärr. Men det går ingen nöd på mej för det :-) Imorgon (juldagen) blir det jullunch med ett gäng från Australien, Nya Zealand, Italien, Libanon och USA.
  Jag har ansvar för efterrätten och sötsakerna. Har gjort pepparkaks cheesecake med vinbär, saffranskaka med mandelmassa (lite svenskt måste man ju ha), rocky road fudge, chokladglass and nu till högpunkten: Oreo cheesecake tryfflar (lite New York inspiration & påminnelse av min familj)
  God Jul!

 3. Hej!
  Jag fick uppdraget att göra en rödkålsallad utan majonäs men med smak av valnötter, röda kärnor och vinegrettdressing med citron olja vinäger och apelsinklyftor, samt hård knäck med mycket mandel min specialite. Nästa år ska jag försöka få uppdrag med mer matfeeling.(Det blir alltid knytis på julafton i min släkt)

 4. Hej,
  i år bakar jag kladdkaka med pepparkakssmak, dumlekakor, risbräck, chokladkola och Cheesecake med pepparkaksbotten till julfirandet.
  I vanliga fall blir det även köttbullar och risgrynsgröt, men som sagt i år ”bara” sötsaker på min lista. :-)
  God Jul!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..