Nyårslöften

Jag tänkte att det var dags att ta en liten break från allt resebloggande nu och tala med er om nyårslöften. Jag brukar aldrig avlägga några därför att jag bara får ångest av att jag inte uppfyller dem. Det är så jobbigt när man lovar sig själv saker osm man inte kan hålla, eller hur?

Detta år har varit så prövande på många sätt för mig och även för Anderson och vår relation. Flytten till Sverige efter 17 år utomlands med en man som kommer från en helt annan kultur, bakgrund, och samhällsklass och som dessutom inte alls var särskilt sugen på att flytta från London har varit otroligt jobbig. Jag trodde det skulle vara lätt att komma hem. Jag hade ju stor familj och massa vänner. Jobbkontakter och bra utbildning, massa erfarenhet från utlandet och tunnor av energi.

Men sedan vart det ju raka motsatsen. Kontakter hjälper för att få första mötet men sedan måste man bevisa ungefär 1000 ggr mer att man är värd chansen och ofta räcker det inte i alla fall. Folk dömde och dömer, har förutfattade meningar och är avundsjuka, rent ut sagt elaka och för stackars Anderson var det ännu värre.

Men nu skulle jag inte klaga på vårt helvetsår utan det får jag väl skriva en bok om någon gång som skall heta What on earth were you thinking? Nej nu skulle vi tala nyårslöften.

Här är mina, hoppas jag kan uppfylla ett av dem i alla fall:

– Var MYCKET snällare mot mig själv både professionellt, privat och emotionellt.

– Försöka att ha mer tålamod och lugn när det gäller jobb i Sverige och med svenska kollegor.

– Behålla energin och inte bli deppig när allt går låååångsamt…

– Träna åtminstone 3 ggr i veckan

– Blogga och skriva på projekt varje dag hela året om än bara en sida eller en paragraf. Jag älskar ju trots allt att skriva så måste göra mer av det.

– Låta Anderson ta mer ansvar och växa själv i Sverige. Inte alltid ta över hela situationen vad det än gäller. (control freak)

– Foka på ett par projekt och jobb inte ta mig an mer än vad jag hinner med.

– Sluta försöka hjälpa alla (vara en people pleaser) utan hjälpa mig själv först och främst. (Då blir det lättare att sedan hjälpa andra ordentligt.)

– Fortsätta jobba på självkänslan med min underbara vägledare.

Vad har ni för löften? Kan ni inte dela med er?

 1. Hej Josephine!
  Jag har läst din blogg ett tag men inte skrivit något. Men tänkte att nyårslöften var ett ypperligt tillfälle.

  Dina nyårslöften låter sunda. Speciellt ditt sista! Med god självkänsla så löser sig allt allt allt :-).

  Mina mål för 2012 är att fortsätta vara nykter. Att förbättra min självkänsla. Att bli en bättre mer närvarande förälder till mina två barn. Att våga älska, leva samt njuta och framför allt: VÅGA MÅ BRA!

  Livet är ju till för att levas och det är precis just nu som det händer. Det händer inte sen… Jag höll på att förlora mitt liv men nu tar jag tillvara på varenda sekund även om det känns tungt av och till. Genom smärta sker tillväxt och utveckling :-)

  Älskar att ta del av ditt fantastiska liv :-). Keep up the good work!

  /Vilse

 2. Tack tjejen!
  Hade mer än gärna bokat Anderson, men bor på västkusten, så det kunde vara lite svårt!
  Men kommer med spänning följa både din & Andersons träning 2012. :-)

  Önskar er ett riktigt Gott nytt år!
  Hoppas natten blir härlig i Miami.
  Vi var i Miami i april i år, iofs bara 24 h innan en kryssning, men har haft turen att varit där en gång tidigare & jag älskar staden!

  Kram C

  1. Ja du Lisa, det kan vara alltifrån bloggen till att jag gör det jag älskar med den jag älskar, att jag levt och fått många underbara privilegier etc. I huvudtaget är svenskar rätt avundsjuka men det är säkert ingen nyhet för dig heller. jag har ju skrivit en hel del om jante det senaste året och det kommer väl inte som någon chock för någon svensk att vi har alldeles för mycket av i vårt lilla land? Gott nytt år på dig och tack för att du läser!

 3. Mitt stora löfte får 2012 är att vara rädd om min kropp. Har missbrukat mat ett par år & väger idag alldeles för mycket. Men har redan nu bokat 20 PT-timmar under våren för att komma igång med ett hälsosammare liv. Sedan behöver jag inte hamna på 55 kg, men att kunna röra sig obehindrat & utan ansträngning är det viktigaste.

  Sedan tänker jag bjuda hem vänner minst 1 gång i månaden till mig & min sambo. Behöver inte vara på 3-rätters middag, kan vara en fika, ett glas vi eller tacos! Men att ta vara på mina vänner är något som jag inte får glömma bort!

  Hoppas vi kan hjälpas åt att nå våra mål!

  Gott nytt!

  Kram C

 4. Själv tänker jag lova mig själv att inte ta en massa skit från folk, banta en smula, resa lite lagom, införa chokladförbud (det är ett måste!!) samt uppskatta mina fina och trogna vänner. Och kanske ett nytt roligt jobb vore på sin plats! Hoppas det blir ett smashing 2012 för oss alla! Tycker att du, Josephine, är väldigt tapper som flyttat tillbaka till Sthlm, efter så många år utomlands. Måste periodvis vara tufft. Skönt att ni har varandra, du och Anderson!!

 5. Kloka löften!
  Hm… brukar avlägga löften lite halvhjärtat sådär. Vi brukar gå bordet runt och berätta vad vi önskar oss av nästa år. Ett år önskade jag mig lugn och ro i livet och det blev det mest hektiska år jag varit med om, så kan det gå…
  Mina förhoppningar inför nästa år är att komma någonvart med avhandlingen (minst en publicerad artikel, helst två!) och att jobba vidare med löpträningen. Målet är 10 km på under 60 min, hoppas nå dit i år!
  Kram och gott nytt år till dig och din man!

 6. fortsätta med mitt mer sunda liv givetvis det är ett nyårslöfte har redan förlorat 6 kg i höst ska gå ner totalt 20 kg tills sommaren 2012.

 7. Ja, ditt löfte att inte vara en control freak!! oj,oj!
  Jag upprepar vad jag skrev för några månader sedan….
  om inte Anderson gör ett försök att lära sig svenska, förblir du en control freak i alla fall.
  Man bor i Sverige (själv kommer jag från Holland) och då ska man prata svenska. Jag vet att sydamerikaner har jätte svårt att lära sig ett annat språk, men det går om man verkligen vill.
  Man kan inte förvänta sig att alla pratar spanska eller engelska, dessutom blir man lite misstänksam i sällskap, när folk talar svenska med varan och man förstår inte vad de säger.
  Som sist att hela tiden agera tolk blir också tröttsamt i längden.
  Gott Nytt År Josephine! (gillar din blogg)

 8. Ja, ditt löfte att inte vara en control freak!! oj,oj!
  Jag upprepar vad jag skrev för några månader sedan….
  om inte Anderson gör ett försök att lära sig svenska, förblir du en control freak i alla fall.
  Man bor i Sverige (själv kommer jag från Holland) och då ska man prata svenska. Jag vet att sydamerikaner har jätte svårt att lära sig ett annat språk, men det går om man verkligen vill.
  Man kan inte förvänta sig att alla pratar spanska eller engelska, dessutom blir man lite misstänksam i sällskap, när de talar svenska med varan och man förstår inte vad de säger.
  Som sist att hela tiden agera tolk blir också tröttsamt i längden.
  Gott Nytt År Josephine! (gillar din blogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..