Sharing is caring

Efterfrågat av Er, här är receptet till fisksoppan som min styvmor bjöd på i lördags:

– Rikligt med olivolja ;-)

– En ½ strimlad fänkål

– 2 st finhackade Schalottenlökar

Låt svettas/dvs stek/fräs!

Addera finhackad vitlök (mindre besk än pressad)

Plus saffran &

1-2dl vitt vin

Eventuellt lite Pernot

3-4dl fiskfond & hummerfond

Addera:

En morot i slantar eller strimlor (kul med olika former fänkålsstrimlor&lökhack&slantar)

1dl edamame (frysta skalade finns på Asian Market)

Bitar av färsk grön sparris

1 msk tomater

hack av 6 mogna små tomater (utan inkråm-)kärnor

2 vårlökar i slantar

& grädde – kanske 2-3dl

Lägg i fina fiskar i mumsbitar tex lax, torsk, hälleflundra – koka nästan färdiga

addera musslor och eller räkor.

Servera i VARMA tallrikar (värm i ugn 100 grader)

Et Voila!

 

  1. Tack för att du delar med dig. Såg jättegott ut, ska pröva den till helgen.

  2. Karin skriver:

    Det ska provas. Hälsa och tacka!

Comments are closed.

LOADING..