Restaurangtips- NYC

Här är mina New York-restaurangtips och de är så klart individuellt hur man bestämmer vad som är ”bäst”, men jag räknar in både mat, service, atmosfär och nöjesfaktorn:

1. Bästa japanskaNobu. Ganska dyrt men oj så gott. Gillar du Japanskt ska du gå hit. Kul atmosfär och mycket ”people watching”. En favorit hos skådisar och andra stjärnor samt New Yorks jet set.

2. Bästa kinesiska- Mr Chows. Samma som ovan i klientel och pris. Se till att testa ”crispy seed weed”, ”shreeded beef”, och ”chicken satay”.

3. Bästa italienska- Ciprianis down town. Också ett kul ställe med mycket fart, god mat och bra läge för att sedan gå ut. På övervåningen har de en privatklubb och som tjej kommer du oftast in om du är uppklädd men som kille kan det tyvärr vara svårare om du inte känner vakten. Se till att testa deras marängpaj till efterrätt- to die for!

4. Bästa fisken- Catch. Catch har också en lounge och nattklubb men samma sak gäller där om du vill komma in. Testa att fråga när du bokat, kanske krävs det att Du också bokar ett bord på klubben om du vill gå dit efter middagen.

5. Bästa brunchen och mitt smultronställe- Friend of a Farmer. I särklass godaste ”Eggs Benedict”,”corn bread” och muffins i hela New York. Dont’t miss!

6. Bästa lunchen- Serafinas. Min favorit ligger på 61a gatan mellan Park avenue och Madison avenue. Det finns flera men 61a för mig är både en ”trip down memory lane” (jag jobbade som hostess/värdinna där när jag bodde i New York) och bäst location för shopping.

7. Bästa budget- Cosi. Också en kedja men mycket enklare. Godaste mackorna och sopporna i stan och om du vill ha en snabblunch mitt i shoppingen eller sight seeingen, så ska du gå till Cosi. Finns över hela stan bl.a Times Square, Union square och 23rd street.

8. Bästa svenska- Red Rooster. Om du saknar Sverige men samtidigt vill kolla in Harlem och äkta ”comfort food” så ska du bege dig till Marcus Samuelssons krog på 125e gatan och Lexington avenue. Vi ska dit ikväll så mer rapporter kommer.

9. Bästa amerikanska- alla ”diners” . I praktiskt taget varje kvarter hittar du en s.k ”diner”. Här kan du äta ”burgers & fries”, klassisk löksoppa, nachos och ”macaroni and cheese” för budgetpriser. Kedjan French Roast som har diners över hela Manhattan är att rekommendera.

That’s it folks! I morgon blir det bästa shoppingen.

20130719-061459.jpg

På Nobu igår med Margarita och Jack.

20130719-061548.jpg

20130719-061623.jpg

Älsklingen & jag.

LOADING..