Enklaste julgodiset?

En favorit de senaste jularna har varit mina Polkadansande chokladbollar. Visat receptet förr men tycker de förtjänar en visning till. Just för att det är ett känt godis fast nu med jultouch, enkelt, snabbt, gillas av de flesta och barnen gör dem så gärna, och ofta…

POLKADANSANDE CHOKLADBOLLAR, ca 20 st

Börja med att hacka 1 påse polkagrisar för du blir så kladdig sen. Häll upp polka-hacket i en bred men lite djup tallrik. Blanda sen 3 dl havregryn, 100 g smör, 4 msk strösocker, 1 msk kakao, 1 msk vatten el kaffe el favorit likör i en bunke och knåda med händerna tills det blir en fin, fast deg. Dela upp och rulla till små bollar mellan handflatorna. Rulla i polka-hacket och lägg på ett fat. Ställ in fatet med bollarna i kylen.

För att göra det hela till nått lite mindre barnsligt la jag bollarna i formar. Blir nästan som praliner då. – Så, bjud upp till dans!

 1. ViaM skriver:

  Lössbollar, inga kammar eller schampo funkar!

 2. Det heter negerbollar!

 3. man kan byta ut kaffet mot glögg så får bollarna en lite mera julig känsla)=

  1. Vilken underbar idé!! Ska provas vid nästa bak.

 4. Vichy skriver:

  De står i kylen just nu här hemma!

 5. Oj vad perfekt att få beskrivning på något jag tänkt senaste dagarna att detta borde man ju kunna göra. Förena två goda ting! Måste ha missat när du skrivit om det tidigare.

Comments are closed.

LOADING..