Planering och förberedelser till advent

Känner ni att julen kryper nära? Jag myser när jag går längs med stadens gator när mörkret lagt sig och ser julbelysningar komma upp i skyltfönster och i hemmen. Det är som om vi alla hjälps åt att fylla vår miljö med ljus då naturen inte gör det så här års.

Så, det är dags att börja se över förråden i källare och på vind!! Var ligger adventsljusstaken, adventsstjärnan och glöggmuggarna? Se över om  det behövs köpa nya lampor och förlängningssladdar. Bestäm vad du vill fylla och dekorera adventsstaken med. Vit och grön mossa har en tendens att ta slut så var nu snabb i vändningen.

Snart (hurra!) börjar lucköppningarna i hemmen, i tv och på radio så skaffa de kalendrar ni önskar ha eller färdigställ de du vill göra själv.

Adventskonserter är viktigt för mig och något jag verkligen vill gå på. Och om det kan du läsa här. Kolla upp vad du har för konserter nära dig i kyrkor och konsertsalar. Många kyrkor har fritt inträde.

Ska ni ha adventsfika och/eller -glögg så kan det vara bra att köpa ingredienser till eventuella adventsbak. Ta det lugnt och ta det lite då och då om det känns för mycket. Delegera om du kan till familjemedlemmar!

Ladda ner julspellistan Jazzjul och lägg upp fötterna för nu kör vi!

LOADING..