Granvernissage med Bindefeld och Birger Jarl

Igår hade jag en mycket annorlunda frukost. Den serverades nämligen på Hotell Birger Jarl där 10 julgranar fyllde upp entrén och Michael Bindefeld var värd ihop med hotellet. En pangstart alltså!

De tio julgranarna var stylade av tio svenska designers och granarna var helt olika varann och väldigt kreativa. Det är 8.e året detta event genomförs och det är imponerande hur många duktiga svenska modekreatörer vi har i landet då det nu har varit 80 designers och granar genom åren.

Den gran som jag först ville kika närmare på var den av Denim Demon och var fylld med vackra sydsamiska hantverk. Han berättade om sitt arv från en jämtländsk by med 27 innevånare. Under den fina granen fick en liten ren bo. Så söt!

 

Sen lockades jag av Lisa Wikander för Mes Dames och den sparsmakade men ack så vackra och framförallt feminina granen ”Handen i handsken”. Hon berättade att hon är så imponerad av det hantverk som ligger bakom en vacker damhandske och önskade att fler bar handskar som accessoar. Jag håller med och är så nöjd med mina rosa handskar ;)

 

Fadi el Khoury visade upp en makalöst detaljerad gran. Så vacker i sina färger och sätt att pynta. Det hade varit en lång kväll med limpistol för att färdigställa den berättade Fadi.

 

Natalia Altewai och Randa Saome som står bakom ALTEWAISAOME visade en inte allt för charmig sida av julen, nämligen stressen. Granen var fylld av post-it lappar som var verkliga och de berättade att denna tiden på året är smått kaotisk. Usch ja…

 

Fifty Shades Of Gran fick nog alla att småle. Rasmus Wingård ville helt enkelt visa upp en bondage-gran. Ja, varför inte? Läcker var den som tusan och namnet – det är humor! Origamin var vansinnigt vacker!

 

Saman Amel ville designa granen som om det hade var ett klädesplagg och hans specialitet är att få plagg att falla snyggt. Så granen fick hoppa upp och ner och föll så snyggt, så snyggt. Bilderna ger inte alls rättvisa till granen. Det var enormt vackert lyster inne i granen från ljus, kulor och nycklar i guld. Så läckert!

 

En gran som stack ut, minst sagt, var Maria Nilsdotters gran. Hon ville få med några av de karaktärer hon arbetar i sina smycken och drog upp dem i storlek, rejält. Snyggt och effektfullt!

 

Sen som grädde på moset så fick jag sällskap av två underbara julbloggare; Erica och Sanna. Vi hängde kvar i den mysiga loungen nästan till sist och njöt av härlig julmusik, julstämning och julsnack.

Är du i huvudstan under december tycker jag att du ska ta en sväng förbi Hotell Birger Jarl innan den 20.e  då granarna barrat bort.

  1. Önskar att jag hade bott i närheten av Stockholm i november och december i år. Så mycket roligt och spännande

Comments are closed.

LOADING..