Pepparkakssticks – världsagott

Sen några år gör jag endast pepparkakssticks till julafton. Under december och till Lucia vill jag ha pepparkakasfigurer men på jul är dessa sticks perfekta att nibbla på och ställa på gottabordet. Det som är så bra med dem är att i varje tugga får man i sig bra mängd kristyr, vilket inte är helt oviktigt.

I stället för figurer skär du ut stickor, gärna i samma storlek som den burk du förvarar dem i så de inte går sönder. Sen spritsar du kristyren i den design du önskar.

Kristyr: Blanda samman4 dl florsocker, 1 äggvita, 1 krm ättiksprit i en bunke. Gör en strut av smörpapper, tejpa ihop med frystejp och fyll struten med kristyr. Klipp ett lagom stort hål för att spritsa mönster och dekoration och spritsa kristyren på peppisarna och låt kristyren stelna.

  1. Sticks är kanon!
    Testa att vispa ihop en mögelost med crème fraîche och doppa sen pepparkakssticksen i ”fluffet”, mums!
    Kram Helena N

    1. Åh, det låter ju hur smarrigt som helst. Tur att vi har tre (!!) stilton-sorter hemma nu :)

Comments are closed.

LOADING..